Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyógyszerészeti napot tartanak a Patikamúzeumban
Gyógyszerészeti napot tartanak a Patikamúzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 08.
ImageVasárnap délután Kazay Endre-napot tartanak a Fekete Sas Patikamúzeumban. Előadások lesznek a nagybányai gyógyszerész-polihisztorról és a véletlenül feltalált hatóanyagokról, valamint a program résztvevői a Lippai házaspár pályaképéről készített, a robotpatikába is betekintést nyújtó filmet tekinthetik meg.

 

 

Az 1876 novemberében született Kazay Endre emlékére gyógyszerészeti szakmai napot tartanak november 11-én, vasárnap 16 órától a Fekete Sas Patikamúzeumban.

A gyógyszerészi hivatást magas szinten művelő szakember lexikont szerkesztett, gyógyszervegyészeti gyár üzemvezetőjeként is dolgozott, oktatott mint vegytani előadó, valamint gyógyszerészeti szaklapban is publikált. Igazi polihisztor volt: kémiával, csillagászattal, meteorológiával, zeneesztétikával, irodalommal és fizikai eszközök szerkesztésével is foglalkozott. Utolsó munkahelye a vértesacsai gyógyszertár volt, 1919-ben a Fejér vármegyei gyógyszertárak vizsgáló-felügyelőjévé nevezték ki. A rendezvényen Dr. Schneider Attila gyógyszerész,  az MGYK Fejér megyei elnöke Emlékezés Kazay Endrére címmel tart előadást.

Ezután filmbemutató kezdődik A Fekete Sastól a robotpatikáig címmel, a székesfehérvári Lippai házaspár pályaképéről. Köszöntőt mond Dr. Molnár Zsuzsanna, a film készítője. A nap Szima Viktóriának a Véletlen találmányok - A porcelántól a penicillinig című előadásával zárul.

A program ingyenesen látogatható, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >