Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több százan vettek részt az első Sóstói Sportnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. november 11.
Image"Hajrá Vidi, Hajrá Vidi!" - talán az egyik első tömeges buzdítást a Tóvárosi Általános Iskola diákjai produkálták az új Sóstói Stadion lelátóján. Szombaton délelőtt tartották az első sporteseményt a létesítményben, a Sóstói Sportnapon több száz ovis, kisdiák és felnőtt vett részt. A belső kerengőn kismotorral, görkorival és rollerrel mérkőztek egymással a nevezők, míg a külső kerengőn különböző távú futószámokat rendeztek. A délelőtt a kieséses rendszerű lépcsőfutással zárult a szektorok közötti lépcsőkön.

 

 

Szombaton 10.00 órakor már gyerekzsivaj töltötte meg a Stadion belső kerengőjét. Az első Sóstói Sportnapra többszáz ovis, iskolás és felnőtt érkezett, hogy rollerrel, görkorival, kismotorral és futva mérkőzzenek meg egymással. Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében elmondta, a mai Sportnap is jól mutatja, hogy egy igazi közösségi tér, egy fehérvári találkozási pont jött létre az új stadionnal. A futballmeccsek mellett a jövőben is számos különböző rendezvénynek ad majd otthont a Sóstói Stadion.

A megnyitó után a dr. Cser-Palkovics András és Mészáros Attila alpolgármester által indított rollerfutamokkal kezdődött a sportnap, majd a görkorcsolya- és a legkisebbek számára a lábbal hajtós kismotor-futamok következtek. Ezalatt a Stadiont körülvevő külső kerengőn egy és háromkörös futásban versenyeztek egymással az indulók. A legjobbak éremmel, emléklappal és ajándékcsomaggal távoztak. A legtöbben nem csak sportolni, hanem az új Stadiont megnézni érkeztek szombaton, rengeteg fotó készült a lelátón, a kispadoknál és a pálya többi részén.

A Tóvárosi iskolások közös szurkolásba is kezdtek az egyik szektorban, ami ma estig vélhetően a leghangosabb buzdítás címet viselheti az új stadionban. 18.00 órakor azonban - feltehetően - meg fog dőlni ez a rekord, az RBD vezetésével ekkor tartják a stadion “beéneklését”, amire külön drapériákkal és sok-sok énekkel készülnek a szurkolók. A ma esti programra minden énekelni vágyó piros-kék drukkert szeretettel várnak.

A Sportnapra a Székesfehérvár amerikai testvérvárosából, Birminghamből érkezett Greg Wingo is kilátogatott. Wingo a Briminghami Testvérvárosi Bizottság (Birmingham Sister Cities Commission) tagjaként érkezett városunkba, és futballrajongóként a saját városa focicsapatának (Birmingham Legion FC) szurkolói sálját ajándékozta dr. Cser-Palkovics Andrásnak, aki körbevezette az új Sóstói Stadionban. A Stadion előtt már a Bory-várat is meglátogatta Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselővel, és felkeresték a Jancsárkert Termelői és Biopiacot is, ahol Schultz György, a piac vezetője mutatta be a termelői piac működését. Greg Wingo nem utazik azonnal vissza az Egyesült Államokba, hosszútávfutóként arra vállalkozott, hogy ittartózkodása alatt körbefutja a Balatont.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >