Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mire képes az összefogás? Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. november 11.
ImageTöbb száz gyermek és szülő vett részt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Alapítványának első jótékonysági futásán, melynek ötlete Matt Donnardtól származik.

 

Az alapítvány ezen társadalmi szerepvállalásával a Teljes Élet Szociális Alapítvány ellátottjainak sörédi nyári táboroztatását kívánja segíteni. A sikeres rendezvényen, melynek fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata volt, a város  számos más sportklubja, cégek és persze a DKKA-s szülők és gyerekek mellett a Teljes Élet Alapítvány gondozottjai, dolgozói és orvosai is részt vettek.  

Talán nincs is nemesebb dolog, mint egy jó ügy érdekében adakozni. Matt Donnard ötlete alapján a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Alapítványa is felismerte, hogy utánpótlást nevelő sportszervezetként milyen fontos is a társadalmi szerepvállalás, ezért I. Jótékonysági Futásuk bevételével a Tele Élet Szociális Alapítvány sérült gondozottjainak sörédi nyári táborozásához járult hozzá. 

Az önkéntes alapú jótékony rendezvényen az akadémia szinte minden gyermeke és szüleik részt vettek. Velük futottak a Teljes Élet Alapítvány gondozottjai, pedagógusai és orvosai mellett az ARAK, az Alba Triatlon SE, az Alba Öttusa, a Cunder Kézilabda Egyesület, a Fehérvár Enthroners, a Fehérvár Futótű SE, a Főnix Rock and Roll SE, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a VVSI képviselői és növendékeik is.

A nemes ügyért összegyűlt futókat a Bregyóban dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte elsőként, aki gratulációját fejezte ki a szervezőknek a program megvalósításához.„Rengeteg gyermek van, akiket a sport szeretete mellett nevelünk a közösséghez tartozás fontosságára. Örömömre szolgál, hogy a mai napon azt is megtaníthatjuk az itt összegyűlt közösségnek, hogyan tudunk egymásnak segíteni. Ezért kérek mindenkit, hogy lehetőségéhez mérten támogassa a mai nemes ügyet.” - emelte ki a polgármester, aki bejelentette: Székesfehérvár Önkormányzata 100.000 forinttal támogatja a Teljes Élet Szociális Alapítvány által szervezett sörédi tábort.

A köszöntők sorában Dávid Kornél, a DKKA alapítója és névadója következett, aki megköszönte a több száz résztvevőnek, hogy a hideg ellenére részt vett a futáson és adakozott, illetve megköszönte a város támogatását. Reményét fejezte ki továbbá, hogy a hagyományteremtő rendezvénnyel még sok éven át támogathat az alapítványuk a maihoz hasonló nemes célokat.

A résztvevőknek Dr. Csada Imre, a sörédi tábor vezetője és lelkes önkéntese mesélte el, hogyan is segít a tábor az alapítvány gondozottjainak: „1984-ben, Simonyi Gyula és Kovács János ötlete alapján indult a sörédi táboroztatás, a sörédi templom melletti plébánián, azért, hogy a fogyatékkal élő gyerekeknek egy szép hetet teremtsenek, szüleiket pedig egy hétig mentesítsék a bár nemes, de nem mindig könnyű napi feladatok alól. 2018-ra a turnusok száma nyolcra nőtt, hetente 15-18 gyermeket tudunk táboroztatni. Ehhez a táboroztatáshoz kérjük ma az Önök segítségét!”

A délutáni futás rajtja előtt a DKKA kis ajándékkal köszönte meg a résztvevő sportszervezeteknek, az Önkormányzatnak és a szervezésben segítőknek a támogatásukat és a részvételüket.

A négy futam előtt a résztvevők Dancs Annamarival melegíthettek. Az adomány átadása előtt Kiss Ákos, a Teljes Élet Szociális Alapítvány gondozottja szavalt és az alapítvány ellátottjai és gondozóik az „Azért vannak a jóbarátok” című műsorukkal köszönték meg a résztvevők adományait.
 

A DKKA az I. Jótékonysági Futásán 530.000 forintot gyűjtött a fogyatékkal élő gyerek számára.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >