Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
November 21-én stadionavató és nyitómérkőzés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. november 14.
ImageHétfőn aláírásra került az a két megállapodás – egy állandó bérletről szóló szerződés és egy eseti használatról szóló keretszerződés –, amelyek értelmében a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a Sóstói Stadion sport-, és irodai célú részeit Székesfehérvár Önkormányzatától. A létrejött együttműködés a város számára is előnyös, hiszen a klub az üzemeltetési költségek jelentős részét bérleti díj formájában fizeti meg. November 21-én 17.15 órától az avatót, 19 órától pedig a nyitómérkőzést tartják a stadionban.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése még nyáron döntött arról a pályázatról, amelynek eredményeként a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a stadion sport-, és irodai célú építményrészeit. A mindkét fél számára előnyös megállapodás 5+5 évre szól és két szerződésből áll. Az egyik a sportesemények tartására szolgáló részek eseti bérbeadásáról, a másik az állandó, elsősorban sportcélú és irodai célú építményrészek használatáról szól.

Folyamatosan bérli a klub a stadion -1. szintjén található öltözőket, konditermet, szertárt, rehabilitációs és orvosi helyiséget, a földszinten lévő shopot, múzeumot és jegypénztárt, az 1. és 2. emeleten található irodákat. A pályát és a labdarúgó-mérkőzéssel összefüggő kiszolgálóhelyiségeket eseti jelleggel, mérkőzésnapokon használják.

A Fehérvár FC Kft. az állandó jelleggel igénybevett bérleményért a több mint 2.200 m2 nagyságú helyiségcsoportért havonta 3000 Ft/m2+áfa bérleti díjat fizet, amely tartalmazza a közüzemi és az üzemeltetési költségeket is, a keretmegállapodás értelmében esetenként 4.000.000 Ft+áfa díjat fizet mérkőzésenként, illetve a jegy-és bérletbevétel 10%-át, az esetleges stadion elnevezés bevételéből pedig 5%-ot.

A felek megállapodtak abban is, hogy a centerpálya karbantartását a klub végzi, az ehhez szükséges eszközöket az üzemeltető biztosítja, a pályafenntartás közüzemi költségeit pedig 50-50%-ban fizeti az önkormányzat és a klub. A centerpálya esetében az esetlegesen szükséges fűcseréről a két fél közösen dönt, és szintén fele-fele arányban vállalják ennek költségeit. A mérkőzések rendezési feladatait a Fehérvár FC Kft. látja el, a város pedig az ehhez szükséges üzemeltetési feladatokat pedig a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft-n keresztül biztosítja.  

A stadionban elsőbbséget természetesen minden esetben a labdarúgó-mérkőzések élveznek, ugyanakkor a létesítmény multifunkcionalitása miatt az önkormányzat szándéka, hogy a stadion minél több kulturális, vállalati és városi rendezvénynek adjon otthont. A cél, hogy már az első teljes évben kevesebbe kerüljön a városnak az új stadion üzemeltetése, mint a régié, mivel az önkormányzat reálisnak látja azt, hogy a következő években a stadion hasznosításából származó bevételek meghaladják a kiadásokat.

Az önkormányzat korábban döntött arról, hogy a stadion üzemeltetője a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. lesz, a rendezvények céljára is hasznosítható területeken a szervezési feladatokat a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. látja el, míg a stadion vendéglátást szolgáló helyiségeit pályázati eljárás eredményeként a Stad-Event Kft. bérli. A stadion különlegességét az adja, hogy közvetlenül mellette helyezkedik el a Sóstó, ami egy a mostani beruházásokkal megmentett 200 hektáros természetvédelmi terület, egészen különleges madár- és növényvilággal. Az ehhez kapcsolódó látogatóközpont is a stadionban található, melynek fenntartásáról természetesen a város gondoskodik.   

November 21-én 17.15 órától egyórás, látványos ünnepséggel készül Székesfehérvár Önkormányzata, a csapat pedig 19 órától lép pályára hazai terepen az Újpest FC ellen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >