Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkezdődött a Székesfehérvári Campus bővítése
Elkezdődött a Székesfehérvári Campus bővítése Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. november 19.
ImageA Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa 1,475 milliárd forintnyi támogatást nyert el az EFOP 4.2.1. Felsőoktatási infrastruktúra fejlesztése támogatási program keretében, az Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére, tudásközpontjának kialakítására, hangzott el a projekt sajtónyilvános bemutatóján, amelyen részt vett dr. Pavlik Lívia kancellár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester is.

 

 

A Budapesti Corvinus Egyetem az ország egyik legjobb egyetemeként a leginkább versenyképes diplomát biztosítja az itt végzettek számára. Az egyetem vezetése mindig törekedett arra, hogy a hallgatói számára a legjobb képzéseket nyújtsa; ennek egyik hatékony formája a duális képzési rendszer. A minőségi felsőfokú oktatás egyik záloga a magas szintű akadémiai, oktatói bázis, ugyanakkor a korszerű oktatási infrastruktúra ma már elengedhetetlen feltétele a versenyképes tudás megszerzésének. A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztése is ennek a gondolatnak az egyik megvalósulása.

Dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja az épület bejárását megelőző sajtótájékoztatón elmondta: „A Fehérvári Campus fejlesztése és tudásközpontjának kialakítása a XXI. századi követelményeknek megfelelő. A projekt során olyan képzési környezetet és helyszínt alakítunk ki, amely elősegíti a gazdaságtudományi képzésben résztvevők eredményes oktatását és támogatja oktatóink, kutatóink hatékony munkavégzését.”

A háromszintes „B” épület teljes alapterülete 1920 m². Az új épületben tervezett főbb oktatótermek és funkcionális helyiségek – előadótermek, oktatótermek, számítástechnikai oktatóterem, konzultációs szobák, számítógépekkel felszerelt könyvtár, valamint egy 20 fős olvasó-tanuló szoba kap helyet. Kialakítanak egy konferenciatermet és egy modern informatikai eszközökkel felszerelt kutatólabort. Az épület felújításának költségén túl összesen mintegy 640 millió forint értékben további EFOP projektek valósulnak meg a campuson, ezek keretében a kutatási infrastruktúra fejlesztésére irányuló, illetve kapcsolatépítési és együttműködési projekteket valósítanak meg.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: „Nagyon nagy öröm egy város életében, amikor fontos stratégiai partnere, a Budapesti Corvinus Egyetem – immár teljes felmenő rendszerben működő – Székesfehérvári Campusa bővítéséről adhatunk hírt.  Külön jó érzéssel tölt el az is, hogy a város egyik történelmi jelentőségű épülete, az egykori lovas laktanya megmenekül az enyészettől. A rendkívül jó adottságokkal rendelkező, gyönyörű épület megújul és érdemi tartalommal töltődik meg, tudásközpontként éled újjá. A hallgatók itt olyan korszerű tudást kapnak, amely felkészíti őket a folyamatosan változó munkaerőpiac újabb kihívásaira.”

Székesfehérvár Önkormányzata a Campus épületei körül rendezi a zöldterületeket, amelynek része egy sportpálya, parkolók, kerékpártárolók, közösségépítésre alkalmas bográcsozóhelyek és padok létesítése. Ezek lehetőséget kínálnak az előadásokon kívüli szabadidő hasznos, kulturált környezetben való eltöltésére. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >