Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkészült a Bajmóci utca felújítása
Elkészült a Bajmóci utca felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2018. november 21.
ImageÚj pályaszerkezet, járda és csapadékvíz-elvetés – mindezek megvalósultak a Bajmóci utca felújításánál. Mint a műszaki átadáson Östör Annamária önkormányzati képviselő elmondta: a Kossuth iskolába gyalogosan érkező gyerekek nagy része itt sétál végig, így az utcabeliek mellett az ő biztonságukat is szolgálja a fejlesztés.

 

 

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19- programjának keretében újult meg a Bajmóci utca. A júniusi munkaterület-átadást követően a teljes hosszban, 420 fm-en megújult az útburkolat, térkő burkolatú járda épült a páratlan oldalon, és zárt csapadékcsatornát építettek ki. 

A műszaki átadáson  Östör Annamária önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy régen itt óriási gondot okozott a csapadékvíz-elvezetés, tócsákban állt a víz az utcában, és a járda sem volt teljes hosszban kiépítve. „Az itt lakóknak nagyon jó, hogy szebb és komfortosabb lett az utca egésze, valamint a fél Öreghegy számára is fontos volt a beruházás. Nagyon sok gyerek jár szerencsére gyalog a Kossuth Lajos Általános Iskolába, számukra is biztonságosabb lett a közlekedés, hiszen végig járdán mehetnek.

Július 11-én kezdődött meg a munkavégzés a Bajmóci utcában – mondta el Lángi Judit útüzemeltetési egységvezető. Ismertette, hogy közel 2700 m2 aszfalt- és több mint 670 m2 térkőburkolat készült el, 960 méter szegély épült. A beruházás közel 95 millió forintba került, amely teljesen önkormányzati forrásból valósult meg. 

A kivitelezést az Útéppark Kft. végezte. Mint Böröcz László ügyvezető kiemelte: fontos, hogy ez az útfelújítás sem csak egy új aszfaltréteget jelent, hanem egy új pályaszerkezetet építettek ki – az öreghegyi útépítéseknél szerencsére már ezt a gyakorlatot követhetik a megbízó Városgondnokság jóvoltából. „Az utóbbi időben mindenhol komplett pályaszerkezetet építhetünk. Elbontjuk a régit, majd tervezetten egy új kerül a helyére. A Bajmóci utcában ez 40 cm vastag, rugalmas szórt alapot és rá két réteg, azaz 10 cm vastagságú aszfaltot jelent, ami a tartósság szempontjából fontos.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >