Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Identitásról grafikákkal
Identitásról grafikákkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 21.
Identitás: csütörtöktől láthatjuk Végvári Beatrix grafikai sorozatait A Szabadművelődés Házában. Az alkotótevékenységnek egy fontos szakaszát bemutató kiállítás művei arra keresik a választ, hogyan működnek a különböző grafikai formanyelvek a vizuális közlésben: az „(…) időbeliségen túlmutató képi megjelenítés lehetőségét keresem.” – fogalmaz a művész.

 

 

Identitás – ezzel a címmel nyílik önálló tárlata Végvári Beatrix grafikusművésznek november 22-én, csütörtökön 18 órakor A Szabadművelődés Házában.  

Az alkotó – a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanára – a város művészeti életének meghatározó egyénisége. A tárlat az alkotótevékenység egy fontos szakaszát összefoglaló grafikai mappa: a kísérletek arra keresik a választ, hogy a különböző grafikai formanyelvek milyen módon tudják erősíteni a vizuális közlést. Eszközként a technikák egymásra hatását, új kontextusba helyezését és a művészi tapasztalatok egymásra rétegződését használja a művész: „Az identitás 5x5 grafikai sorozatban a szubjektum szűrőjén megszűrt életszituációk, időbeliségen túlmutató képi megjelenítés lehetőségét keresem.” – fogalmazott Végvári Beatrix a Lánczos-Szekfű-pályázatra elküldött anyagában.

A megnyitón Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság és a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány elnöke mond köszöntőt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >