Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Ünnepélyes megnyitó után győzelemmel tért haza a Vidi! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. november 22.
ImageÜnnepélyes keretek között átadták a MOL Aréna Sóstó stadiont. A látványos megnyitón Pixa és a WellHello szórakoztatta a közönséget, a gyepen 400 fehérvári gyermek táncolt, akik a Fehérvári Balett Színház művészeivel mutatták be Rovó Tamás és Egerházi Attila közös koreográfiáját, melyet egy egyedülálló 3D-s vetítés követett.

 

A nézőket a pályán dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte és adta át hivatalosan is az arénát. A ceremóniát követően a MOL Vidi FC az Újpest FC-vel mérkőzött meg. A 3 év után hazatért csapat a kapitány, Juhász Roland fejesével, 11251 néző előtt, 1-0-ra győzte le hazai pályán az Újpest csapatát.

Fontos nap virradt november 21-én, pénteken a Sóstó felett, ma ugyanis ünnepélyesen és hivatalosan is átadták a fehérváriaknak, a szurkolóknak és természetesen a MOL Vidi csapatának az 1967 óta működő, mára azonban teljesen megújult  és új névre keresztelt MOL Aréna Sóstó stadiont.

A stadiont, amely az elmúlt több mint 50 év alatt többször, több lépcsőben újult meg. Mai formáját 3 év alatt alakították ki, a mai napra pedig egy modern, 21. századi, minden igényt kielégítő létesítménnyel gazdagodott Székesfehérvár városa. A 13,98 milliárd forintos állami támogatásból felújított, 14 200 fő befogadására alkalmas létesítmény minden szempontból megfelel az UEFA szigorított, IV-es kategóriája elvárásainak. Alkalmas női Európa- és világbajnokság, férfi Európa- és világbajnokság csoportmérkőzések, UEFA kupa csoportmérkőzések és selejtezők, Bajnokok Ligája csoportmérkőzések, valamint az U21 és kisebb nemzeti válogatott csapatok világbajnokságának megrendezésére is.

A stadion hivatalos megnyitója alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata színes programokkal várta az érdeklődőket: a 16.30 órai kapunyitás után először Pixa zenélt, majd a WellHello adott koncertet. A zenei programokat a 10 különböző fehérvári táncegyesület növendékeiből verbuválódott – az AlbaFit SE Fit Kid szakosztálya, az AlbaRG Ritmikus, a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, a Free Spirit Táncsport Egyesület, a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Hajnal Mozgástér Pirokompánia Tűzszínház és Légi Piruettek Művészeti Csoport, az Ikarusz Táncegyüttes, a Laguna Táncsport Egyesület, a MegaDance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület és a Step and style Stúdió – 400 fős gyereksereg és a Fehérvári Balett Színház közös műsora követte. Az egész pályát betáncoló csapat látványos koreográfiáját Rovó Tamás, a Vörösmarty Színház koreográfusa és Egerházi Attila, a Fehérvári Balett Színház vezetője álmodta meg.

A gyerekeket a pályán egy zenés 3D-s vetítés követte, amely nemcsak a Vidi évtizedeken átívelő emlékezetes pillanatait mutatta be, rámutatott a számára otthont adó város és a klub jó kapcsolatára is. A zöld gyepen a vetítés hatására megelevenedett a városi és a klubcímer, felvezetve Székesfehérvár polgármesterét. Dr. Cser-Palkovics András a pálya közepén köszöntette a stadionba érkezőket és mondta el avató beszédét: „Tisztelettel és szeretettel köszöntök újra itthon, Fehérváron, itt a Sóstón, a stadionban mindenkit! Engedjék meg, hogy megköszönjem a türelmet és megértést, amit az elmúlt 3 éveben tanúsítottak, remélem, hogy ez az új ékszerdoboz mindenkit kárpótol majd ezért. Külön köszönöm azt, hogy kormányzati forrásból egy teljes városrész rehabilitációja történhetett meg: egy 218 hektáros természetvédelmi területet menthettünk meg, utakat, sétányokat és járdákat építhettünk, de a legfontosabb, hogy elkészült a stadionunk, itt a Sóstón! Zúgjon itt ezentúl is töretlenül a Hajrá, Vidi! Hajrá, Fehérvár!”

A megnyitóval a közönség nemcsak a stadion átadását ünnepelte az este folyamán: a Red–Blue Devils élőképe és a Himnusz után, 19 órakor kezdetét vette a MOL Vidi FC – Újpest FC NBI-es bajnoki mérkőzés, amellyel a klub hivatalosan is hazatért a Sóstóra. A mérkőzés kezdőrúgását Karsai László és Kovács József, a csapat korábbi két legendás játékosa egy kisgyermekkel, Porteleki Istvánnal közösen végezte el.

Az első félidő derekáig a hazaiak domináltak, majd több újpesti támadás következett. A mérkőzés 32. percében az újpesti Berdze maradt alul egy fejpárbajban, majd Milanov kapott sárgát. A 37. percben Nego tört be a tizenhatosra, de sajnos Scsepovics mögé érkezett a labda. A félidő utolsó perceire bemelegedett mind a két csapat: a támadásokat szép tisztázások követték, gól azonban a két perc ráadás ellenére sem született. Egyelőre váratott magára az új stadion első gólja. A félidőben újra a WellHello szórakoztatta a szurkolókat.

A második félidő első percei helyzetdömpinget hoztak a hazaiak számára, míg végül a MOL Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland bólintotta be az újpesti kapu bal oldalába a labdát, ezzel megszerezve a csapat és a MOL Aréna Sóstó első hazai gólját. A 60. perc után Hadzic és Onovo is besárgultak, majd Balázst, Beridze-t és Bereczet Pauljevics, Nagy Dániel és Nikolov váltotta.  Támadásokat vezényelt az Újpest, melyeket hol Stopira, hol Pátkai hatástalanított. A rendes játékidő utolsó percében Milanovot hordágyon hozták le, Hodzic jött a helyére, az ápolás közben a lila-fehéreknél Zsótér – Diallo csere volt. A ráadásban Diallo veszélyes lövése a kapu fölött zúgott el, Bojovics besárgult, Kovácsot pedig Hangya cserélte.

Öt perc hosszabbítás után, "megtörve az átkot" a MOL Vidi FC első hazai mérkőzésén – melyet a MOL Aréna Sóstó stadionjában játszottak – 11251 néző előtt 1–0-ra győzte le az Újpest FC együttesét, amellyel a 3. helyre kapaszkodtak fel a tabellán. Idén még a Honvédot és a Ferencvárost fogadja a csapat a MOL Aréna Sóstó stadionban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >