Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A MOL nevét viseli az új sóstói stadion
A MOL nevét viseli az új sóstói stadion Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. november 22.
ImageA MOL lett a megújult székesfehérvári labdarúgó stadion névadó szponzora. A közép-dunántúli régió legnagyobb sportpályája ezentúl a MOL Aréna Sóstó nevet viseli. A stadion a város kizárólagos tulajdonában marad, a MOL Vidi FC az önkormányzattól bérli a létesítményt.

 

 

A stadion megnyitójáról, a csapat hazatéréséről és a szponzorációról dr. Cser-Palkovics András polgármester, Balogh Attila, a MOL Vidi FC ügyvezetője és Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Befejeződött a sóstói stadion felújítása, így több mint három év után ismét Székesfehérváron fogadhatja hazai és nemzetközi ellenfeleit a MOL Vidi FC. A megújult létesítményt a labdarúgóklub 5+5 évre bérli Székesfehérvár Önkormányzatától, a létesítmény tulajdonosától.

A 13,98 milliárd forintos állami támogatásból felújított, 14 200 fő befogadására alkalmas létesítmény minden szempontból megfelel az UEFA szigorított, IV-es kategóriájának elvárásainak. Alkalmas női Európa- és világbajnokság, férfi Európa- és világbajnokság csoportmérkőzések, UEFA kupa csoportmérkőzések és selejtezők, Bajnokok Ligája csoportmérkőzések, valamint az U21 és kisebb nemzeti válogatott csapatok világbajnokságának megrendezésére is.

A mai ünnepélyes stadionmegnyitó és első hazai mérkőzés előtt dr. Cser-Palkovics András üdvözölte itthon a csapatot. Beszédében köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának az anyagi támogatást, amelynek nyomán nemcsak a létesítmény, de az azt körülvevő út- és parkolóhálózat, közösségi terek is megújulhattak, illetve megmentésre került a több mint 210 hektáros Sóstó természetvédelmi terület is. „Köszönöm a szurkolóknak a megértést és a türelmet, hosszú időbe telt, mire hazatérhetnek, de látva a stadiont megérte. Egyúttal köszönöm a klubnak azt, hogy ebben a közel három esztendőben is fejlődött: és olyan csapat térhet ide vissza, akik a hátukon viszik a magyar labdarúgást, a nemzetközi kupaszereplésnél is extrát nyújtanak, úgy, hogy minden esély megvan arra, hogy már az idei szezonban is egy nemzetközi mérkőzésen szurkolhatunk együtt itt, a stadionban.” – emelte ki a polgármester.

Balogh Attila, a MOL Vidi FC ügyvezetője elmondta, hogy mindig összehasonlíthatatlan érzés saját városában, saját stadionjában játszani egy csapatnak, különösen akkor, ha az a stadion ilyen profi környezetben van. Köszöntőjében háláját fejezte ki a felcsúti klubnak, hogy az elmúlt három évben a Pancho Aréna vendégszeretetét élvezhette a klub. Elmondta, a MOL Magyarország már 10 éve elhivatottan támogatja a klubot.

A MOL Magyarország ügyvezető igazgatója, Ratatics Péter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a cégcsoport elkötelezett támogatja a magyar sportéletet és a hazai közösséget. Egyúttal bejelentette, hogy a 10 éves csapatszponzoráció után a MOL Vidi FC csapatával a mai naptól új dimenzióba lépett a gazdasági együttműködésük: „A jövőbe fektetett erőforrásokat szeretnénk megerősíteni: a csapatszponzoráció mellett sikerült megállapodnunk a klubbal a névszponzorságról. Ezúton köszöntöm Önöket a MOL Vidi FC új otthonában, a MOL Aréna Sóstó stadionban. El kell, hogy mondjam: szponzori együttműködésünk nem elsősorban a csapatról szól. Címzettje a város, a régió és egész Magyarország. Ez újabb eszköz ahhoz, hogy tovább építsük közösségünket.” – emelte ki Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a szponzoráció a Vidi tekintetében a 10 éves közös munka miatt már nem pusztán gazdasági szempont volt, hanem érzelmi is. A cégcsoport a Vidiben látja azt a hosszú távú szakmai partnert, amely – úgy, mint a MOL is – először hazai pályán kemény munkával építkeznek, amely mára beérni látszik és a nemzetközi porondon is működőképesnek bizonyul.

A MOL és a Fehérvár FC Kft. névszponzorációs együttműködés a tulajdonosi jogokat nem érinti, a komplexum továbbra is a város tulajdonában marad. A megállapodás értelmében a pálya a továbbiakban a MOL Aréna Sóstó nevet viseli.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >