Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megérkezett a város karácsonyfája Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. november 28.
ImageA Ráchegyről érkezett idén a város karácsonyfája. A több mint 40 éves ezüstfenyőt ma délelőtt szállították az Adonyi útról a Városháza elé, és hamarosan a díszítése is megkezdődik, hogy az első adventi hétvégén már teljes pompában várja a belvárosba érkezőket.

 

 

"Négy-öt éves lehetett akkor a kislányom, és a facsemete is vele egykorú volt" - mesélte Hiedl József, aki a lányával ültette, és most az unokájával nézte végig a családi ezüstfenyőből városi karácsonyfává átalakuló fa kivágását. A hetvenes években ültetett kis fenyő mára az Adonyi úti ház fölé nőtt, hatalmas magassága és súlya miatt a szakemberek szerint is veszélyessé vált. Évek óta gondolkodtak azon, hogy mi legyen a sorsa, míg idén végül úgy döntöttek, felajánlják a város számára, így vesznek méltó búcsút a több mint 40 éve az udvarukat díszítő fenyőtől.

A több mint két tonnás ezüstfenyő kivágását reggel kilenc órakor kezdték a szakemberek. A Városgondokság irányításával alvállalkozók segítségével szállították a Városháza elé a fenyőt, amit dél körül sikerült a helyére állítani. A hétvégén már feldíszítve várja az adventi programokra érkezőket.

Volt már, hogy égősor fénylett rajta, de olyan díszes "öltözéket" még nem viselt, mint amilyet idén fog a Városháza előtt - mondta el Hiedl József. És bár minden évben örömmel jönnek az adventi belvárosba, idén egy kicsit más lesz megpillantani a városi karácsonyfát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >