Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow December első három hétvégéjén tartják az idei Vízivárosi Adventet
December első három hétvégéjén tartják az idei Vízivárosi Adventet Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 29.
ImageÖtödik esztendeje készülnek együtt a karácsonyra a régi Vízivárost alkotó, szomszédos választókerületek. Advent első három hétvégéjén a résztvevők hagyományosan a Vízivárosi Általános Iskola aulájában gyűlnek össze, ahol szombat délutánonként lesznek programok, minden hétvégén más-más körzet intézményeinek szereplésével. A lebonyolítást a Vízivárosi LISZI segíti. – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.

 

 

A Vízivárosi Advent népszerű ünnepváró programja a négy testvérkörzetnek. A lakók számontartják és várják ezeket a napokat, hogy meghitt hangulatban, együtt készülhessenek a karácsonyra. Így lesz ez idén is, a Vízivárosi Általános Iskolában verses, zenés, táncos színpadi programokkal, óvodások, kisiskolások és nyugdíjas csoportok bemutatóival, kézműves foglalkozásokkal, díszek készítésével, mézeskalács dekorálással várják az érdeklődőket.

Dr. Horváth Miklósné
, a 3-as számú választókerület, Víziváros önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt: azért csak három szombaton tart az ünnepük, mert a negyedik időpont december 22-e lenne, és ez nagyon közel esik a szentestéhez. Ekkor már minden család készül a karácsonyra, így a képviselőkkel közösen úgy döntöttek, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is három szombaton lesz a Vízivárosi Advent. Újdonságként idén megkérték a gyerekeket, hogy hozzák el a közös karácsonyfára a saját készítésű díszeiket, rajta az óvodai jelükkel. Ezek a dekorációk később szép emlékei lesznek a közös ünnepnek.

December 1-jén, az első adventi hétvégén a 11-es választókerült nyitja a programokat, az eseményen Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár és Dr. Horváth Miklósné is közreműködik.  Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője fontosnak tartja, hogy az ünnep a családról, a gyerekek szóljon, ezért körzetének valamennyi közintézménye és a Szent Kristóf Ház is szerepel a műsorban.

December 8-án a 10-es választókerület, a Felsőváros lesz soron. Földi Zoltán képviselő arról beszélt, hogy több generáció képviselteti magát a műsorban a pici óvodásoktól és iskolásoktól a nyugdíjasokig.

December 15-én, a harmadik adventi hétvégén a 3-as és 4-es körzet közös adventje zárja a programokat. Molnár Tamás, a 3-as választókerület képviselője örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a közös ünnepnek szépen kialakult tradíciói vannak a Vízivárosban. Kifejezetten figyeltek arra, hogy minden korosztálynak jusson szórakozási lehetőség.

A képviselők mindegyike szeretettel invitálta a családokat a meghitt hangulatú, közös ünneplésre! A belépés ingyenes.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >