Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új számítógépek segítik a korszerű programozás oktatását
Új számítógépek segítik a korszerű programozás oktatását Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 28.
Image12 új, nagy teljesítményű számítógép segíti mától a Széchenyi műszakis tanárainak és diákjainak a munkáját a Hydro Kft. és a HTM Zrt. jóvoltából, a Vulcanus Közhasznú Alapítvány és az Oktatásfejlesztő Széchenyi Alapítvány segítségével. A modern eszközök az iskolában folyó CNC programozás korszerű oktatását támogatják interaktív szoftverrel együtt, ami garancia a legjobb munka elvégzésére, az ipari elvárásokhoz való megfelelésre – mondta el Dominó Csaba igazgató.

 

 

12 db modern, nagy teljesítményű számítógépet adtak át a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolájában. Az eszközöket a CNC programozás oktatását segítő interaktív, oktató szoftverrel a Hydro Kft. és a HTM Zrt. a Vulcanus Közhasznú Alapítvány közreműködésével adományozta az intézménynek. A támogatás az Oktatásfejlesztő Széchenyi Alapítvány segítségével jött létre.

Darányi Zsuzsanna
, a Oktatásfejlesztő Széchenyi Alapítvány kuratóriumi elnöke köszönetet mondott a támogató cégeknek és a Vulcanus Alapítványnak. Dominó Csaba, az intézmény igazgatója kifejezte, hogy az adomány folyamatos ipari kapcsolatot jelent, valamint azt az üzenetet hordozza mind az oktatók, mind a tanulók számára, hogy a szakmai partnerekre mindig számíthatnak, és a szakmai színvonal garancia a legjobb munka elvégzésére, az ipari elvárásokhoz való megfelelésre. Az igazgató köszönetet mondott a Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak is az eszközök működési költségeinek a biztosításáért.

Az adományozási dokumentumot Egerszegi Zoltán, a Vulcanus Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Darányi Zsuzsanna és Borosné Rádl Izabella, a Oktatásfejlesztő Széchenyi Alapítvány kuratóriumi elnökhelyettese írták alá.

A szoftverről Rádl Péter, a HTM Zrt. gyakorlati oktatásvezetője elmondta, hogy akár autodidakta módon használható, német és angol nyelven működik: a 3:1 szoftver egyrészt a CNC technológia, programozási alapok és a szaknyelv elsajátíttatására is alkalmas. A duális képzésben résztvevő tanulók is ilyen szoftveren gyakorolnak a cégnél, mielőtt élesben használnák a gépeket.

A rendezvényen részt vett Sipics Tamás, a Hydro Kft. pénzügyi igazgatója, Pándi János, a HTM Zrt. vezérigazgatója, Némethné Erki Tímea, az SzSzC szakmai főigazgató-helyettese, Lőrincz László, az intézmény gyakorlati oktatásvezetője, valamint Gróf Valéria, a Váci Mihály Ipari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >