Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Guinness-rekorder lesz a fehérvári festőművésznő?
Guinness-rekorder lesz a fehérvári festőművésznő? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. november 29.
ImageMinden valószínűség szerint bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe a székesfehérvári Simon M. Veronika. A festőművésznő már régóta magyar rekordernek mondhatja magát 600 önálló kiállításával, hamarosan pedig – a jelenlegi állás szerint - a világ legnagyobb rekordgyűjteményében is olvashatjuk nevét, mivel már 800 tárlatot rendezett képeiből, ami eddig még senkinek se sikerült a világon.

 

 

Simon M. Veronika 1992 óta foglalkozik komolyabban a festészettel. Bujdosó Dénesnél ragadott először ecsetet, a Derkovits Körben, Székesfehérváron. Ezt követően Budapesten a Zilahy Stúdióban folytatta tanulmányait. Jelenleg Salzburgban, Steiermarkban az Akadémiákon tanulmányozza a legújabb festészeti módszereket.

Munkásságát az elmúlt években számos díjjal ismerték el: Eddig több mint 50 kitüntetést kapott hazánkból, a Felvidékről és Erdélyből. Neki ítélték például a Jubileumi Szent István-, Holló László-díjat, a Batsányi-Cserhát Művészkör Munkácsy emlékdíját, a Krúdy-érmet, a Pro Vino és Szent Lőrinc érdemérmet, a Cserhát Aranykéz-, AKIOSZ Aranyecset-díjat is.

 

 

Guinness-rekorder lesz a fehérvári festőművésznő?

 

 A művésznő a Cserhát Művész Kör Csók István emlékdíjasa, Kunst Meister, Ácsteszér, a Cserhát, Csetény és IIiny díszpolgára. Ő a művészeti vezetője a Cserhát Művész Körnek, és 12 művészkörben dolgozik rendszeresen. 1998 óta irányítja a nánai, bajóti, sárosdi, magyaralmási, kisgyőri nyári alkotótáborok festőrészlegét, koordinálja az országos „Egy mindért - mind egyért” művészformációt és a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkört.

Guinness Rekorder lesz a fehérvári festőművésznő?

Veronika tagja a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrendnek is

2000-ben festőtanodát is alapított. Jelenleg nyolc városban tanítja a festészetet, s több mint száz festeni vágyó ember tanul a kezei alatt. Mintegy 30 festészeti technikát mutat be folyamatosan diákjainak (festőkéses, ecsetes, bankkártyás, 3 D-s…), akik 15 témában alkalmazzák is ezeket. Jobb agyféltekés módszerrel tanít, amit az amerikai Betty Edwardstól vett át. Tapasztalatai szerint ennek a módszernek a segítségével bárki megtanítható egy bizonyos szinten festeni.

Mindenkiben benne van az isteni lehetőség arra, hogy festőművész legyen, de a talentumokkal jól kell gazdálkodnia annak, aki sikereket akar elérni a festészetben” – vallja Veronika. – „Sok gyakorlás, új ismeretek elsajátítása és nagy alázat szükségeltetik. Nagyon vigyázni kell arra, hogy a kezdeti sikerek nehogy valakit túlzott gőggel töltsenek el. A jó festő akkor is szerény marad, ha már sok képet eladott, sok kiállítása volt és több díjjal jutalmazták.”

Guinness Rekorder lesz a fehérvári festőművésznő?

 Veronika nevéhez több mint tíz főoltárkép fűződik

 

A művésznőnek eddig több mint száz tanítványa rendezett már kiállítást, és 10-20 olyan egykori tanonc is akad, aki már tanítja is a festészetet.

 

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

 

http://www.fmc.hu/2018/11/24/guinness-rekorder-lesz-a-fehervari-festomuveszno/

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >