Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Jótékonysági gyűjtés a Szeretetházikóban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2018. december 05.
Ismét meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Városgondnokság által létrehozott Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A Városház tér Fő utca felőli részén felállított Szeretetházikóban egészen december 14-ig várják a támogatásokat, a cipősdobozba rejtett ajándékokat, melyeket rászoruló családok és gyermekek körében osztanak szét. A részleteket sajtótájékoztató keretében, a megnyitott Szeretetházikónál ismertették.

 

 

Az adományozók könnyen megtalálhatják a belvárosi Szeretetházikót a Városház téren, a Juhász Gyula utca sarkánál. A Városgondnokság által létrehozott Székesfehérvári Szociális Alapítvány akciója keretében ők és az ICSKE önkéntesei gyűjtik a támogatásokat egészen december 14-ig, minden nap 12.00 és 20.00 óra között. 

"Az elmúlt hetekben a Városgondnokság munkatársai az adventi fényeket és a faházakat, a Programszervező Kft. munkatársai pedig a rendezvényeket készítették elő a Belvárosban advent első hétvégéjére. A hagyományokhoz hűen pedig a Szeretetházikó is megnyitott már a Városház téren, ahol a Székesfehérvári Szociális Alapítvány és az ICSKE önkéntesei gyűjtik az adományokat, amit még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulóknak." – mondta el Róth Péter alpolgármester, megköszönve mindenki munkáját.

„A Szeretetházikóban várjuk mindazokat az adományokat, amelyeket a szociálisan rászorulókhoz juttatunk el karácsonyra. A cipősdobozokba, csomagokba olyan ajándékokat várunk elsősorban, amelyeket az emberek maguk is szívesen adnának gyermekeiknek, legyen az játék, tanszer vagy édesség. Annyiszor hallottuk már, hogy jónak lenni jó, reméljük idén is sokan segítenek majd örömet szerezni karácsonyra a rászoruló családoknak.” – ismertette Láng Györgyné kuratóriumi elnök. Hozzátette azt is, hogy nemcsak az itt összegyűlő ajándékokkal, hanem tartós élelmiszerekből összeállított csomagokkal is segítik a családokat, amelyeket házhoz is szállítanak a rászorulóknak. Az adományozók akár készpénzes támogatásaikat is elhelyezhetik a Szeretetházikó gyűjtőurnájában, ebből a pénzből is az alapítvány által segített családokhoz jut majd adomány.  

Dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok, Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok is részt vett a sajtótájékoztatón. Mindannyian azt erősítették meg, hogy a Székesfehérvári Szociális Alapítvány nemcsak karácsonykor, hanem egész évben segíti a rászoruló családokat. Ennek a küldetésnek a támogatására kérték az adventi Belvárosba látogatókat is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >