Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Teljes pompájában csillog a börgöndpusztai karácsonyfa
Teljes pompájában csillog a börgöndpusztai karácsonyfa Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. december 03.
ImageAz ünnepi időszakra készülődve, az első adventi hétvégén hagyományosan idén is feldíszítették a közösségi kemence és a Szent Antal-kápolna melletti parkban a börgöndpusztai karácsonyfát.

 

 

A terebélyes, égősorral megvilágított  fa díszítését a Börgöndpusztáért Érdekvédelmi Egyesület szervezte ebben az évben is. A kézzel készített díszek és gömbök elhelyezésében a helyi lakosoknak, gyerekeknek ezúttal dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester is segített.

Füstölt a kemence, illatozott a forralt bor és a tea – a Börgöndpusztáért Érdekvédelmi Egyesület tagjai idén is hagyományosan közös karácsonyfa-díszítésre invitálták a környékben lakókat. A kézzel készített szaloncukor, csillag és kesztyű alakú óriásdíszek mellett a gyerekek gömbökkel, ajándékcsomagokkal és szaloncukor-formákkal öltöztették ünnepi díszbe a városrész karácsonyfáját.

Ezúttal a díszítésben a helyiek segítségére volt dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester is. A fadekorálás közben az önkormányzati képviselő elmondta, hogy nagyon összetartó közösség él Székesfehérvár-Börgöndpusztán.  „Minden évben összegyűlünk és jó hangulatban, sütemények, meleg tea és forralt bor mellett hangolódunk az előttünk álló ünnepekre a helyi közösséggel. Jó beszélgetések mellett, vidáman díszítjük fel együtt a fát a gyerekek nagy örömére. Külön megtiszteltetés a számunkra, hogy ezúttal Székesfehérvár polgármestere is eljött hozzánk és itt van velünk.” – emelte ki  a képviselő, aki hozzátette, hogy kiemelten fontos szerepe van a jó közösség szervezésében a Börgöndpusztáért Érdekvédelmi Egyesület tagjainak, akik legutóbb egy közös disznóvágással ünnepelték a tél beköszöntét.

A képviselő elmondta, hogy bár a városrészben az elmúlt évek során épült egy közösségi kemence és önkormányzati támogatásból felújították a Szent Antal-kápolnát, a fejlesztéseknek természetesen még nincs vége: már épül Börgöndpuszta első járdája és a jövő évben a játszótér mellett felépülhet a közösségi ház is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >