Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Városi pályázat felső tagozatos és középiskolás diákújságíróknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. december 07.
ImageVárosi pályázatot hirdetett felső tagozatos és középiskolás diákújságíróknak a Táska Rádió az Önkormányzat és a DUE Médiahálózat támogatásával. Hallottad? Láttad? Ott voltál? Írd meg! #Székesfehérvár– ez a felhívás szlogenje: kötetlen műfajú, valamilyen a városhoz kapcsolódó témában várnak újságcikkeket fotókkal, 2019. január 25-ig. A pályázatokat szakmai zsűri értékeli, a legjobb publicisztikákat értékes médiakommunikációs eszközökkel jutalmazzák.

 

 

A Táska Rádióban rendezett Közösségi Médianapot a DUE Médiahálózat. A rendezvényt Szayly József, a szervezet alelnöke nyitotta meg, és a kisközösségi médiaprogramokat, valamint a szakmai együttműködést méltatta: „Jobb példát kis médiaközösségre mondani, mint amilyen itt Székesfehérváron a Táska Rádió, nagyon nehéz lenne.” – fogalmazott, és megköszönte a Lánczos Kornél Gimnáziumnak a támogatást. Bordács Lajos, az iskola igazgatója a vendéglátók nevében köszöntötte a médianap résztvevőit, és azt mondta, hogy mind a rádióra, mind az iskolára igazak Gárdonyi szavai: a vár ereje nem a falakban, hanem a védők szívében van – az ott tevékenykedő diákok és felnőttek nélkül egyik sem működhetne.   

A rendezvényen városi pályázatot hirdettek felső tagozatos és középiskolás diákújságíróknak az Önkormányzat és a DUE Médiahálózat támogatásával, amit Ollerinyi Tamás programigazgató ismertetett. „Nem titkolt célunk az, hogy végre megvalósuljon egy olyan egyedi és különleges dolog itt Fehérváron, hogy a diákokat megmozgató események és érdekességek felkerüljenek egy közös honlapra: és létrejöjjön egy összefogott, városi diákinformációs portál.” Hallottad? Láttad? Ott voltál? Írd meg! #Székesfehérvár– ez a felhívás szlogenje: bármilyen műfajú publicisztikával pályázhatnak a diákok, a téma pedig lehet városi esemény, rendezvény, verseny, itt élő fiatal, felnőtt vagy akármilyen kapcsolódó téma. Olyan már megjelent vagy meg nem jelent újságcikkeket várnak a szervezők, amelyek ebben a tanévben íródtak.

Mészáros Attila
alpolgármester az induló diákújságíró pályázattal kapcsolatban elmondta: „Nem túlzás azt állítani, hogy nagyon-nagyon sok, a fiatalokat érintő program is van Székesfehérváron, amelyeken a helyi média ugyan ott van, de az egyfajta látószög – fontos, hogy lássuk ezeknél a programoknál, hogy nektek, fiataloknak, akik aktív résztvevői vagytok ezeknek, mi a véleményetek, és azt hogyan tudjátok megfogalmazni.” – buzdította a megszólított korosztályt az alpolgármester. Hozzátette: a gimnázium és azon belül a rádió a benne dolgozókkal komoly missziót végeznek a városban, a kis közösség pedig túlmutat önmagán jelentőségében.

A cikkeket 1800-3000 karakter terjedelemben, csatolt fotóval, illetve fotókkal kell beküldeni az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre 2019. január 25-ig, a pályázó diák nevével, iskolájával és osztályával. Szakmai zsűri fog dönteni a beérkezett pályázatokról, a legjobbak értékes nyereményeket, médiakommunikációs eszközöket kapnak. A pályázat részletes kiírása a www.taskaradio.com/irdmeg oldalon olvasható.

A médianapon a közösségi oldalak témájában tartott interaktív előadást a résztvevő fiataloknak Kruzslicz Dávid, a szeretlekmagyarorszag.hu csoport munkatársa Hogyan használjuk jól és okosan az internetet és a mobil-alkalmazásokat? címmel, bemutatkoztak a dués vlogger-bloggerek, Kitti&Viola, Bomba Soma és Babcsány Andris, majd kahoot médiaismereti játékra hívták a diákokat. A rendezvény vendégei voltak azok a szabolcsi diákok, akik a Táska Rádió #Hashtag csoportjához hasonlóan a DUE EFOP-pályázatában vesznek részt mint kisközösségi diákújságíró csoport tagjai.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >