Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Döntésünk a jövőnk! – bicskei diákok nyerték Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. december 03.
ImageHatodik alkalommal hívták vetélkedőre Fejér megye középiskolásait a felelős szexuális magatartás témakörében. Az első két fordulót követően a továbbjutó csapatok a Petőfi Kultúrtanszéken mérték össze tudásukat a megyei döntőben, ahol a diákok rövidfilm, színpadi jelenet, illetve élőszavas előadás formájában jelenítették meg gondolataikat. Az első helyen bicskei, a másodikon székesfehérvári, a harmadikon sárbogárdi diákok végeztek.

 

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Székesfehérvár Önkormányzatával együttműködve hatodik alkalommal hirdetette meg a Döntésünk a jövőnk! című versenyt Fejér megye középiskolás diákjai számára. A cél évek óta változatlan: játékos, szórakoztató formában felhívni a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére. Az előző évekhez hasonlóan az idei versenysorozat is háromfordulós volt, a döntőbe 6 város 13 középiskolájából 25 csapat jutott be.

„Fontos, hogy a fiatalok nyelvén beszéljünk a felelős szexuális magatartásról. A kampányban benne van a Facebook, az Instagram, a diákoknak filmezni, fényképezni kellett, nagyon változatos formában mutatták be, hogy mit gondolnak erről a témáról.” – hangsúlyozta Dr. Pásztor László főorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya egészségfejlesztési koordinátora. Arról is szólt, hogy minden esztendőben újabb és újabb nemzedékeknek kell beszélni erről a kérdéskörről, mert a tapasztalatok szerint erre nagy igényük van a fiataloknak.

Nagyon fontos ez a vetélkedő, hiszen azt a korosztályt szólítja meg, amely már nem gyerek, de még nem is felnőtt. Azt szokták mondani, hogy a nők két dologért mindenre képesek: azért, hogy legyen gyermekük, illetőleg azért, hogy ne legyen. Őszintén remélem, hogy ez a versenysorozat segítséget nyújt mindenkinek, hogy ez a pillanat akkor következzék be, amikor az egyén ezt valóban szeretné, és felelősen tud dönteni!” – hangsúlyozta Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, aki köszönetet mondott a résztvevő diákoknak, felkészítő tanáraiknak és a szervezőknek.

A versenyt végül a bicskei Vajda János Gimnázium How I met with HPV nevű csapata nyerte meg, a második helyen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziumának A csapat nevű gárdája végzett, míg a harmadik a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium Szifilisz nevű csapata lett.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >