Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mikulásprogramok a városban csütörtöktől hétvégéig
Mikulásprogramok a városban csütörtöktől hétvégéig Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. december 06.
December 6-án Székesfehérvár Belvárosába is megérkezik a Mikulás. Délután az Adventi színpadon találkozhatnak a gyerekek a jóságos apóval, aki nemcsak édességet hoz, hanem gyerekkoncerttel és csokoládé-expresszes mesével is megajándékozza a legkisebbeket. Együtténeklés és tánc, manóképző játékok, valamint jótettközvetítés is várja a családokat. Mikulásprogram lesz az Alba Plazában és a Kisfaludi Közösségi Házban is, és a rendezvények hétvégén is folytatódnak: szombaton népi játszóházzal egybekötött táncházi mulatságot, Öreghegyen pedig Mikulás-bulit rendeznek.

 

 


Idén is megérkezik december 6-án a Mikulás, akit a legjobban várnak a gyerekek világszerte a téli időszak elején.

A jóságos, piros ruhás apó Székesfehérvár Adventi színpadára is ellátogat, és a legkisebbeknek, a családoknak kétszer is lesz módjuk, hogy találkozzanak vele. 15 órakor kezdődik a Naaagy Csokoládé Expressz interaktív műsor a Szabad Színházzal, ezután jön személyesen a Mikulás ajándékaival. A Dalmesterek-koncertet követően élőben jelentkezik a gyerekek kívánságaival a Nagy szeretetközvetítő Iroda a Mikulás Hivatalból. A Városháza élő adventi naptára csütörtökön Szent Miklós történetét idézi majd fel. 17.40 órakor újra színpadon lesz látható a mikulásváró műsor, és közös éneklés, hóembertánc mozgatja majd meg a kicsiket. A gyerekek manóképző játékokban is részt vehetnek – mint a fenyőszlalom, a virgácsküldés, vagy kipróbálhatják, hogyan lehet szánkóval ajándékot szállítani. A délutáni programból nem marad ki a jótett- és kívánságközvetítés sem.

A Kisfaludi Közösségi Házban a Mesélő Bőrönd Társulat ad elő gyermekműsort 17.30 órától, a gyerekek ezután találkozhatnak a Mikulással. 14-19 óra között az Alba Plázában is mikulásprogramokkal készülnek, és a Télapóval fotózkodni is lehet majd.

A december 6-i hagyomány egészen a hétvégéig kitart: szombaton 17 órakor a Galiba zenekar muzsikál a Táncházban, előtte kézműves foglalkozás és mikulásváró népi játszóház várja a családokat. A résztvevők  magyarpalatkai táncokat tanulhatnak, ezután következik a táncos mulatság. Szombaton este 19 órától a felnőtteknek is jut a hagyományból: az Öreghegyi Közösségi Ház Mikulás-buliján a Fanta Boys zenél. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >