Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyermekkacaj és énekszó a Városház téren
Gyermekkacaj és énekszó a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. december 06.
Hétfőtől délelőttönként is benépesül a Városház téri Adventi színpad és környéke, hiszen a város óvodásai és iskolásai adnak műsort délelőttönként. Az ünnepi időszakban 20 óvodás- és 19 iskoláscsoport, közel 1000 kisgyermek táncolhat, énekelhet és szavalhat a közönségnek. Ma, december 5-én a Székesfehérvári István Király Általános iskola 3.a és 3.b osztályos tanulói, valamint a Maroshegi Óvoda Napocska csoportja örvendeztette meg a karácsonyi vásár közönségét Mikulásváró műsorával.

 

 

Az elmúlt hétvégén elkezdődött az adventi programsorozat, amelyhez hagyományosan kapcsolódtak a város iskolái és óvodái, akik idén is gyermekkacajjal, énekszóval, Mikulás- és karácsonyváró versekkel, dallamokkal töltik meg a Városház teret délelőttönként. A gyerekek, a pedagógusok és a szülők is nagy szeretettel és várakozással készülnek az ünnepi fellépésekre, melyeket december 3-19. között szinte minden délelőtt figyelemmel kísérhetnek az érdeklődők a belvárosi adventi színpadán.

A mai napon a Székesfehérvári István Király Általános Iskola 3.a és 3.b osztályos tanulóinak Mikulástól karácsonyig című összeállítását láthatták, majd a Maroshegyi Óvoda Napocska csoportja adta elő a Mikulásvásár című énekes előadását. A mosolygós, vidám kicsik kis csoportokban, a szüleiknek és a közönségnek integetve, bátran mondták el verseiket a színpadon, amellyel a Mikulást és segítőit hívogatták, aki holnap, december 6-án 15 órakor meg is érkezik az Adventi színpadra, és több helyen találkozhatnak majd vele a Belvárosban is.

Délutánonként sem maradnak a forralt borozók és teázók programok nélkül, hiszen december 24-ig minden nap 17.30 órakor nyílik ki a Városháza élő adventi naptárának ablaka, illetve interaktív programokkal és fényfestéssel is várják az érdeklődőket. Hétvégente karácsonyi koncertek és közös ünnepi gyertyagyújtás színesíti a hideg téli estéket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >