Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kézműves remekek adventre készülnek Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. december 06.
Több mint negyven alkotó száztíz munkájából nyílik kiállítás december 6-án, csütörtökön 17 órakor a Művészetek Házában. A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága által szervezett hagyományos adventi tárlat 2019. január 5-ig látogatható.

 

 

A kézműves és iparművészeti alkotók munkáiból rendezett kiállítást 2000 óta szervezi meg a Művészetek Háza. Évek óta a kiállítást megelőző pályázat és zsűrizés meghirdetője a M-ART Egyesület, a kiállításon csak a zsűri által válogatott alkotások szerepelhetnek.

Az iparművészeti alkotások minősítőjét a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által felkért szakemberek, a népi iparművészeti alkotások minősítését pedig a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályának szakértőit végezték. Mindkét esetben a zsűrizések után az alkotók szakmai konzultáció vehettek részt.

A térség népművészetéből keresztmetszetet adó kiállítást  december 6-án, csütörtökön 17 órakor Prof. Dr. Lukács László, DSc. néprajzkutató nyitja meg, közreműködik Vakler Anna népdalénekes. A megnyitó után 18 órától a Játszótárs Játékkészítő Műhely karácsonyfadísz-készítő programra várja az érdeklődőket. A január 5-ig látogatható kiállítás ideje alatt óvodai és iskolai csoportok számára bejelentkezés alapján karácsonyfa-díszítő foglalkozást tartanak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >