Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Indul a népdaléneklési verseny Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. december 07.
ImageEbben a tanévben is megrendezi a Pesovár Ferenc nevével fémjelzett Fejér Megyei Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt a Fejér Megyei Művelődési Központ. Az első területi bemutató december 7-én, pénteken 14 órakor lesz Székesfehérváron, a Művészetek Házában. A rendezvényre a közönség számára ingyenes a belépés.

 

 

A népdaléneklés, a népzene egész Fejér megyében, és annak székhelyén, Székesfehérváron is roppant népszerű, a műfajt művelő fiatalok rendszeresen szép eredményeket érnek el a hazai versenyeken. A megyei fiatalok mindig nagy számban jelentkeznek a Pesovár Ferenc Fejér Megyei Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyre – a legjobb, legtehetségesebb versenyzőkkel a Magyar Népdal Napja országos rendezvényén is találkozhatott a közönség.

A szinte az egész tanévet átfogó rendezvénysorozatra Fejér megyéből várják iskolai és iskolán kívüli szólisták és csoportok jelentkezését, 6–24 éves korig. Lehetőség van szóló énekesek és hangszeresek bemutatkozására, népdalt éneklő duók és triók, sőt nagyobb együttesek színpadra lépésére, emellett a hangszeres népzenei produkciókat is szeretettel várják a szervezők január 10-ig, a jelentkezés részletei a www.fejermmk.hu honlapon olvashatók.

A december 7-i programban – előzetes jelentkezés alapján – 18 produkció lép a szakmai zsűri (Vakler Anna népdalénekes, Németh István népzenegyűjtő, és Varró János népzenepedagógus) elé.  Az első területi előválogatóra székesfehérvári általános iskolákból érkeznek az énekesek, a többi helyszínre Fejér megye számos településéről, oktatási és kulturális intézményekből is neveznek a versenyzők.  A területi bemutatkozások további eseményei 2019. január és február hónapban lesznek, majd márciusban egy megyei döntővel zárul az eseménysorozat, amely a Csoóri Sándor Program Támogatásával valósul meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >