Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Advent, túl a jégkorongon
Advent, túl a jégkorongon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár AV19   
2018. december 10.
ImageA Fehérvár AV19 adventi sajtótájékoztatóján a klub menedzsmentje ismertette a csapat decemberi jótékonysági akcióit, valamint bemutatták a gárda adventi mezét és szó esett a karácsonyi bérletakcióról is. A klub sajtóközleménye az alábbiakban olvasható.

 

 

Most már közel két évtizedes a kapcsolatunk a polgárdi-tekerespusztai lakóotthonnal. Minden évben a klub támogatóival és szurkolóival közösen igyekszünk segíteni abban a nehéz munkában, amit az ott dolgozók végeznek és abban, hogy a bentlakók mindennapjait szebbé tegyük. Idén az előző évektől eltérő formában valósul meg a támogatás, ezért arra kérjük a szurkolóinkat, támogatóinkat, hogy a következő két hazai EBEL-mérkőzésünk előtt vagy alatt adományaikkal keressék meg a kihelyezett urnát vagy a klub alkalmazottait. Ami nem változott, hogy a csapat és a menedzsment is részt vesz az adományozásban. Idén december 19-én látogatunk el személyesen a lakóotthonba, ahol jelen lesznek a csapatok játékosai és edzői is.” – mondta el Gál Péter Pál.

Gál Péter Pál klubelnök mellett jelen volt a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény intézményvezetője, Cséplőné Gönczi Veronika is, aki az immár több évtizedes együttműködés megújulásáról beszélt. „Köszönjük a közel két évtizedes támogatást, mellyel a jelenleg 181 fő bentlakó és 9 fő rehabilitálás alatt lévő életét segítik. Idén a lakókkal közösen úgy döntöttünk, hogy kerti bútorokat szeretnénk az adományból, ezzel is komfortosabbá téve az életüket. Számunkra is fontos a támogatás, nem csak az adventi készülődés miatt, hanem azért, mert így kaput nyitunk a társadalom felé, láthatják a bentlakók mindennapjait, hogyan készülnek, adnak, szeretnek.”

A klubelnök szót ejtett egy új kezdeményezésről is: a játékosok családjai a székesfehérvári Anyaotthon javára szerveznek jótékonysági sütivásárt a Fehérvár AV19 december 22., szombati mérkőzésén. Elmondta, körvonalazódott egy idén először létrejövő adománygyűjtés is, aminek mozgatórugói a játékosok feleségei, akik a karácsony előtti utolsó mérkőzésünkön saját készítésű süteményeikből jótékonysági vásárt szerveznek. A játékosok több nemzetet képviselnek, a családok, akik a jégkorong miatt itt élnek, több nemzet saját süteményeit fogják kínálni, ezeket lehet majd megvásárolni. Ami különleges még ebben a sütivásárban, hogy nem előre meghatározott áron fognak elkelni az édességek, hanem mindenki az általa gondolt és vállalható összeggel tudja támogatni a székesfehérvári anyaotthont. A vezető reményét fejezte ki az iránt, hogy minél több szurkoló, támogató élni fog ezzel a lehetőséggel is. 

Erdélyi Zsuzsanna, az Anyaotthon vezetője is beszélt az eseményen: „Intézményünk idén húsz éve működik, az anyaotthonban az átmenetileg hajléktalanná vált édesanyák életvitelszerű ellátását biztosítjuk. Itt élnek, innen járnak dolgozni, a gyerekek iskolába és óvodába. Intézményünk a befolyt összeget konyhai eszközök fejlesztésére fogja fordítani. Ez azért is fontos, hogy a nálunk élők együtt tudjanak tevékenykedni a konyhában, ez egyrészt fejleszti a személyiségüket, másrészt jó hatással van a kapcsolataikra is. Úgy gondoljuk, a konyha egy ilyen intézményben közösségi térnek számít, ennek fejlesztése nemes cél lesz.”

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve a Fehérvár AV19 is véradás helyszíne lesz december hónapban. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban december 12-én, szerdán 14 és 18 óra között várják a véradókat. Gál Péter elmondta, az akcióban önkéntes alapon a klub menedzsmentje és játékosai is részt vesznek. „Itt is a buzdításé az első szó, kérünk mindenkit, éljen ezzel a lehetőséggel, akinek egészsége, életkora megengedi! Adjunk minél többen vért, tegyük lehetővé, hogy az általunk adott vér életeket menthessen!

Különleges karácsonyi hangulattal várja a szurkolókat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok december hónapban: az ünnepi világítás mellett a pálya előtti standon a klub mini karácsonyi vásárral készül szimpatizánsainak. A Fehérvár AV19 idén a december 7. és 22. közötti hazai mérkőzésein különleges, ünnepi mezben lép jégre. Az adventi viseletet az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán megszokottak szerint a Fehérvár AV19 árverésre bocsátja, a nyertesek pedig a karácsony előtti utolsó (december 22.) hazai mérkőzésen a játékosoktól vehetik át a mezeket.

Amellett, hogy december 7-én, pénteken kezdődött a második féléves bérletek értékesítése, a klub karácsonyi ajándéknak is kiváló, ünnepi bérletet bocsát ki, amelyről bővebb információ a www.fehervarav19.hu címen elérhető. A különleges, karácsonyi mez alakú tikettek december 7-től érhetők el az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok jegypénztárában, valamint online, az www.eventim.hu felületén. A bérletek három EBEL-mérkőzésre (december 28. Fehérvár AV19 – Vienna Capitals, december 30. Fehérvár AV19 – Black Wings Linz, január 4. Fehérvár AV19 – HC Orli Znojmo) érvényesek, valamint belépést biztosítanak a Fehérvári Titánok december 26-i, Dunaújvárosi Acélbikák elleni találkozójára és a Fehérvár AV19 január 3-i, DVTK Jegesmedvék elleni Magyar Kupa-összecsapására is. 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >