Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvár Angyalai sajátos nevelési igényű gyerekeket leptek meg Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. december 10.
ImageFehérvár Angyalai idén sajátos nevelési igényű gyerekeket leptek meg ajándékokkal a Hiemer-ház Báltermében. A hatvan meghívott kisgyermeknek a Szabad Színház mesélt Gingerli időmanóról és az órák magyar megmentőjéről – a nagy templomórák és harangok varázslatos erejéről, ami visszaröpíthet bennünket az időben. Az ajándékokat a város vezetése és az önkormányzati képviselők közösen adták át a karácsonyfa mellett.

 

 

Hagyományosan a Hiemer-ház Báltermében adták át a Fehérvár Angyalai program ajándékait.

A kilencedik alkalommal megrendezett karácsonyi ünnepségre idén a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált oktatását végző intézmények tanulói kaptak meghívást, mintegy hatvanan a városi általános iskolákból és a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattól.

Az ünnepség résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, és örömét fejezte ki, hogy a nagy hagyományú rendezvény a gyermekekről, a fiatalokról és nekik szól: „Itt a karácsonyfa előtt minden megérint bennünket, ami adventhez tartozik, és ami miatt azt mondjuk, hogy ez az év legszebb időszaka mindenki számára – ezt szeretnénk mi is még szebbé, még színesebbé, még mosolygósabbá tenni.”

Gyermekműsorral örvendeztette meg a rendezvény résztvevőit a Szabad Színház társulata: A karácsonyi misztérium című mese ahhoz kapcsolódott, hogy az utolsó, ünnepet megelőző pillanatokban minden lelassul, és mire eljön a Szenteste, csak az eljövetelre figyelhetünk. A mese főhőse Gingerli, az időmanó volt, aki megelégelte a pihenést nem engedő folytonos tik-takolást, ezért tönkretette a világ összes óráját – egyet kivéve: a mesélő magyar dédapja megmentette az időben megállt országokat, és miután megjavították az elromlott szerkezeteket, újra működésbe lendült a világ. A nagy templomórákra és harangokra tekintve visszarepülhetünk az időben, felidézhetjük a régi emlékeket, és a meleg fényekkel kivilágított fenyőfa mellett mindenki velünk lehet; az előadással a székesfehérvári Kovács Jenő órásmesterre is emlékeztek.

A mese után a polgármester, az alpolgármesterek és a város önkormányzati képviselői közösen adták át az ajándékokat.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >