Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Polgármesteri emlékérmet kapott Dr. Párkányi Ferenc Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. december 11.
ImageA városban dolgozó háziorvosokat hívták meg karácsonyváró rendezvényre a Hiemer-házba. Dr. Cser-Palkovics András polgármester emlékéremmel köszönte meg Dr. Párkányi Ferencnek az egészségügy területén a lakosság érdekében végzett több évtizedes elhivatott, kiemelkedő és példaértékű szakmai munkáját; a háziorvosoknak pedig nélkülözhetetlen szolgálatukért és az egész év során nyújtott együttműködésükért mondott köszönetet.

 

 

A városban dolgozó háziorvosok, fogorvosok, gyermekorvosok, gyermek fogorvosok, iskolaorvosok tiszteletére rendeztek fogadást a Hiemer-házban. A nem könnyű hivatásban felvállalt egész éves áldozatkész munkáért és az együttműködésért dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet: „Nélkülözhetetlen szolgálat ez Székesfehérvár, a város közösségének az életében.” – fogalmazott, és külön megköszönte azt a szakmai segítséget, amit a város által szervezett, támogatott programok során nyújtottak. Dr. Wilhelm Róbert, az Alba Családorvosi Egyesület elnöke kifejezte, hogy szép hagyomány az a keret, amit az adventi és a Semmelweis-napi összejövetel jelképez, valamint megköszönte kollégáinak, hogy eljöttek a rendezvényre.

A polgármester elismerő emlékérmet adományozott Dr. Párkányi Ferencnek az egészségügy területén a lakosság érdekében végzett, több évtizedes elhivatott, kiemelkedő és példaértékű szakmai munkájáért. Dr. Párkányi Ferenc 1964-ben szerzett általános orvosi diplomát „summa cum laude” minősítéssel, majd a székesfehérvári kórház belgyógyászati osztályán dolgozott 1972-ig. Ezután – 2018-as nyugdíjba vonulásáig – körzeti orvosként gondoskodott a hozzá forduló betegek ellátásáról. Az egészségügyi miniszter 1967-ben Felsőoktatási Tanulmányi Érdeméremmel ismerte el, 1979-ben pedig „Kiváló Munkáért” kitüntetésben részesült. A betegei – akikkel udvarias, részletekbe menően aprólékos, kiemelkedően lelkiismeretes volt – szerették, ragaszkodtak hozzá, munkatársai megbecsülték és szerettek vele dolgozni.

Az adventi összejövetelen Hérics Csenge és Mády-Szabó Eszter csellón, Marth Fruzsina egy verssel működött közre. A rendezvényen részt vettek a város vezetői és önkormányzati képviselői. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >