Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
„Korongozzunk együtt továbbra is a siker felé!” Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. december 11.
ImageKiemelt stratégiai partnereit és duális pertnereit látta vendégül a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári képzési helyén. A szakmai reggelin bemutatták a Székesfehérvári Campuson folyó munkát, szó esett az egyedülálló duális képzési struktúráról és az egyetem jövőbeli célkitűzéseiről.

 

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a 2016/17-es tanévben nyitotta meg kapuit a diákok előtt. Az elmúlt 2 lezárt képzési év óta idén már több mint 100 hallgató választotta a fehérvári campus által kínált 5 alapszak és 2 mesterszak egyikét, ezzel is Székesfehérvár valóban a duális képzés fellegvárává nőtte ki magát az országban. A hétfői üzleti reggelijén az egyetem köszöntötte a duális képzésben résztvevő partnervállalatok vezetőit, HR-vezetőit és kellemes körülmények között, kötetlen szakmai délelőttön osztották meg tapasztalataikat és terveiket egymással.

A Corvinus Egyetem székesfehérvári képzési helyén 2018 szeptemberében elindult tanévet is a folyamatos fejlődés és a növekedés jellemzi. 2018 szeptemberében több mint 100, pontosan 119 beiratkozó hallgató volt, akik 3 alapszakon – Gazdálkodási és menedzsment, Pénzügy és számvitel, valamint Turizmus-vendéglátás – és 2 mesterszakon – Regionális és környezeti gazdaságtan, Sportközgazdász mesterszak –  kezdték meg tanulmányaikat.” – ismertette a helyi campuson folyó munkát Dr. András Krisztina, a Corvinus Egyetem székesfehérvári képzési hely rektori megbízottja. Amint elmondta, jelenleg 5 képzés közül 4 duális, amelyekhez összesen 27 duális partnerkapcsolattal rendelkeznek. A hallgatók Fejér megyén kívül 12 különböző megyéből és 50 különböző középiskolából, mesterszakjaik esetében pedig 12 különböző felsőoktatási intézményből érkeznek a Corvinus Egyetem székesfehérvári képzési helyére.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az üzleti reggelin résztvevő partnereket és az egyetem vezetőségét. „Országosan is egyedülálló az a program, amely itt Székesfehérváron a felsőoktatásban elérhető. Ezért is kell megköszönnünk mindazok munkáját, akik ezt lehetővé teszik. Ez a partnerek nélkül nem tudna működni! Ismerve a város gazdasági helyzetét és a munkaerőhiányt, azt gondolom, hogy a duális képzési forma maximálisan hozzájárul ahhoz, hogy ezen a hiányon tudjunk szűkíteni. Mindemellett meg kell köszönnöm a diákoknak is azt a munkát, amelyet ebbe a képzésbe beletesznek.” – fogalmazott az alpolgármester a partnerek, az egyetem és a diákok idei munkájáról.

Dr. Szabó Lajos, a BCE Oktatási rektorhelyettese ismertette a Corvinus teljes megújulását. Elmondta, hogy az egyetem elindította Corvinus megújulási projektjét, amely a kutatási és oktatási tevékenység, a szervezeti felépítés, a HR fejlesztését és a gazdálkodás átalakítását jelenti. Jövő év júliusától közalapítvány formájában kezdi meg a működését az egyetem. „Gőzerővel készülünk arra, hogy a nemzetközi versenyképességet növelő terveinket megvalósítsuk. Úgy próbálunk működni, mint a kettős képességű vállalatok: ahol megvan a potenciál, azt kihasználjuk, de néhány területen szeretnénk új innovációkat is bevezetni. A potenciálokat jól példázza, az, hogy sok képzésünk már független hazai és nemzetközi szervezetek által akreditált: gondoljunk csak az MBA és az Executive MBA képzéseinkre.” – kezdte a rektorhelyettes. Kiemelte, az egyetem a QS World University Ranking szerint Közép-Európában 48. helyen áll, azonban 1. helyen vannak annak a mutatónak a tekintetében, amely a teljes oktatási állomány Phd-jeinek számát vizsgálja. A rektorhelyettes az egyedülálló sportközgazdász-képzésre is utalva egy anekdotával zárta gondolatait: „Amikor visszavonulásakor megkérdezték Wayne Gretzky jégkorongjátékost, hogy mit gondol, mi volt a sikerének kulcsa, ő azt felelte, hogy ő soha nem arra korcsolyázott, ahol éppen a korong volt: meg kell sejteni, hogy hol lesz a jövőben, és gőzerővel arra korcsolyázni. Ha jól sejtettük meg, sikeres lesz az akciónk. Azt kívánom a duális partnereinknek, hogy sejtsük meg együtt, hogy ebben a képzési formában hol lesz 3-4 év múlva a korong, akkor a mi képzésünk és együttműködésünk is sikeres lesz!”

A jövőbeli tervekről dr. András Krisztina beszélt még. Ismertette: 2019 szeptemberében új épülettel kiegészülve, ismét 4 alapszakot – Gazdálkodási és menedzsment, Pénzügy és számvitel, Turizmus-vendéglátás, valamint Gazdaságinformatikus – és 2 mesterszakot – Regionális és környezeti gazdaságtan, Sportközgazdász – hirdet meg a Corvinus Egyetem székesfehérvári képzési helye, illetve akár a keresztféléves, akár a normál felvételi eljárásban a jelentkezők változatlan formában, azaz továbbra is állami ösztöndíjas és önköltséges helyekre adhatják be jelentkezésüket, a meghirdetett alap- és mesterképzési szakokra. A felvételi keretszámokban sem lesz változás.

A 2018/2019-es tanévben is a Corvinus iránt érdeklődő hallgatókat számos érdekes programmal várják a Székesfehérvári Campuson, hogy betekintést nyerhessenek az egyetemi életbe. Ilyen program lesz például a január 18-i Nyílt nap, ahova az érdeklődő hallgatókat és a duális partnereiket is szeretettel várják!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >