Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Minden eddiginél több csapat nevezett az év végi futballfesztiválra
Minden eddiginél több csapat nevezett az év végi futballfesztiválra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. december 19.
ImageCsúcsra jár az év végi kispályás futballfesztivál a VOK-ban! Székesfehérvár egyik legnépszerűbb sporteseményére minden eddiginél több, összesen 60 csapat érkezik a határon innen és túlról, illetve a gyerekeknek szóló ketrecfoci bajnokságra 44 csapat nevezett. Ingyenes jógával és egészségvédő szűrésekkel is várják az érdeklődőket a négy napban. – hangzott el a részletes programokat ismertető sajtótájékoztatón.

 

 

A Videoton FCF Baráti Kör Egyesület és a Vadásztölténygyári Vasas Egyesület már 19. alkalommal szervezi meg december 27-30-a között a kispályás focitornát a Videoton Oktatási Központban. A verseny hivatalos neve: XIX. Masterplast VIDEOTON FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport-és Egészségnapok Határok Nélkül.

A torna változatlan, sőt, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sportrajongók körében, melyet a számok is tükröznek. A fesztivál programja négy nap alatt összesen 50 órát ölel fel. Idén 60 csapat nevezett, ami minden eddiginél magasabb részvételt jelent, ezen belül 13 gárda érkezik határon túlról, Délvidékről, Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Lengyelországból. A ketrecfoci bajnokságon a 7 és 16 év közötti korosztály méri össze erejét összesen 44 csapat részvételével.

„Ha év vége, akkor futballtorna Székesfehérváron! A 19 alkalom óriási rangot ad ennek az eseménynek! Sokan készülnek arra, hogy a karácsonyi evés-ivás után néhány napot kellemes sportolással, jó hangulatban töltsenek el a VOK-ban. Különösen jelentős a város számára, hogy ismét szép számmal jönnek határon túli csapatok.” – emelte ki a sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek és a szponzoroknak.

„Alig tíz évvel ezelőtt tisztán csak fehérvári csapatok vettek részt a tornán, azóta azonban jelentősen változtak a szervezési irányelveink. Meghívtuk Fehérvár testvérvárosait, illetve az elszakított országrészekből is várunk csapatokat a fesztivál különböző tornáira.”– hangsúlyozta Juhász László főszervező.

December 27-én zajlik az öregfiúk kupa 12 – köztük számos visszatérő – csapattal. Szintén ezen a napon lesz a szurkolói kupa. Ez utóbbi tornára 8 csapat érkezik, jönnek többek között Dunaszerdahelyről és Csíkszeredából. A küzdelmek kétszer négyes bontásban zajlanak. – emelte ki Kiliti Ferenc rendező a Vadásztölténygyári Vasas ISE részéről.
December 28-án elkezdődik a nagy nemzetközi felnőtt kupa 24 csapat részvételével, és hagyományosan itt rendezik meg a női kupa mérkőzéseit.
December 29-én folytatódik a nemzetközi kupa, ami kiegészül a nagysikerű, U11-es gyermek kupával. 
December 30-a az egyenes ági küzdelmek, a döntő és a gálamérkőzések napja. Hagyományosan megrendezik a Botos István emléktornát és a közéleti tornát ismert fehérvári személyiségek részvételével. Korábban három gálameccs volt, azonban az egyiket egy újdonsággal váltották ki idén: tánc-show-t rendeznek a Fehérvár táncosa tehetségkutató verseny három döntős formációjából.

A kísérőprogramok között szerepel a 7-16 év közöttieknek szóló ketrecfoci bajokság, melyre idén 44 csapat nevezett. A torna fontos rendezési elve az egészségvédelem és a sportos életmód népszerűsítése, ennek jegyében lesz ingyenes jóga, számos szűrővizsgálat és gyermekprogram is.

Juhász László köszönetét fejezte ki Székesfehérvár Önkormányzata és a szponzorok támogatásáért, amely nélkül nem jöhetett volna létre a négynapos program.

A Masterplast képviseletében Szőllősiné Pavelka Zsuzsanna hozzátette: nagy öröm számukra, hogy immár hetedik alkalommal cégük lehet a torna névadó szponzora. Fontosnak tartják az egészséges életmódra nevelést, ezért külön öröm, hogy sok gyermek is részt vesz a tornán. Mindenkit arra buzdítanak, hogy látogassanak ki családostól a két ünnep között a VOK-ba.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >