Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Jótékonysági est a Székesfehérvári Diáktanács szervezésében
Jótékonysági est a Székesfehérvári Diáktanács szervezésében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. december 19.
ImageA Hiemer-ház báltermében rendezte meg hagyományos karácsonyi jótékonysági estjét a Székesfehérvári Diáktanács. Az ünnepi műsorral és díjátadóval egybekötött eseménnyel a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot támogatták, hogy teljesebbé, meghittebbé tegyék a gondozott gyerekek karácsonyát. Az esten tehetséges fehérvári fiatalok és a gyermekotthon lakói is közreműködtek.

 

 

Az idei volt a harmadik jótékonysági estje a Székesfehérvári Diáktanácsnak, 2016-ban szervezték meg az első ilyen programot. A kezdeményezés lényege, hogy a helyi diákéletben és a közéletben aktívan szerepet vállaló fiatalok örömet szerezzenek és segítsenek a náluk kevésbé szerencsés sorsú társaiknak.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Úgy fogalmazott, néhány éves nemes célként, a hagyományteremtés szándékával fogalmazódott meg a Diáktanács jótékonysági estjének ötlete. A tagok úgy gondolták, dolguk és kötelességük, hogy tegyenek valamit az állami gondoskodásban élő társaik méltó ünnepéért. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki az est szervezőinek és mindazoknak, akik közreműködtek a műsorban. Ugyancsak megköszönte a Diáktanács és a fiatalokat segítő pedagógusok egész éves munkáját.

Az esten diáktanácstagok és az általuk felkért tehetséges székesfehérvári fiatalok adtak színvonalas műsort, melyben ünnepi versek, énekek, könnyűzenei műsorszámok és különféle táncos produkciók szerepeltek. A kedvezményezett Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban gondozott gyerekek külön verses-énekes műsorszámmal készültek.

Az eseményen Mészáros Attila alpolgármester adta át a Diáktanács és a Fiatalok Fehérvárért Egyesület által meghirdetett, „Jobb adni, mint kapni” című rajzpályázat díjait. Az alsó tagozatosoknál a Németh László Általános Iskola elsős osztálya nyert. A felső tagozatosoknál közös alkotással végzett az első helyen R. Nagy Zsombor és Vágner Luca. Egyéni alkotásaikkal a második helyezettek Makra Málna és Varga Flóra Luca, a harmadik helyezettek Horváth Flóra Bianka és Tamás Erika lettek, valamennyi felsős a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója.

Az esten polgármesteri elismerő emlékérmet vettek át a Diáktanács leköszönő elnökségi tagjai, Nagy Boglárka Zsófia és Vámosi Péter a Székesfehérvár ifjúságáért végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként. Az est zárásaként a diáktanács tagjai átadták az iskolákban összegyűjtött adományokat a gyermekotthon számára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >