Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Múzeumi csemegék karácsonykor is!
Múzeumi csemegék karácsonykor is! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. december 25.
A Múzeum a két ünnep között is várja látogatóit: a Rendház, a Csók Képtár, a Patikamúzeum és a Játékmúzeum tárlatain csemegézhetünk december 27-30. között. Az ideiglenes kiállítások között a II. András életét bemutató installációkat és tárgyi emlékeket, imádságos könyveket, valamint Jankovics Marcell TRIANON-grafikáit nézhetjük meg, ezenkívül a Réber-kiállítás is fogadja az érdeklődőket.

 

 

A Szent István Király Múzeum az ünnepi időszakban is várja a látogatókat: december 27-30. között a Rendház, a Csók István Képtár, a Fekete Sas Patikamúzeum és a Hetedhét Játékmúzeum is nyitva lesz.

A II. András életét és uralkodását felidéző rendhagyó tárlat a szentföldi hadjáratot, az Aranybullát és Gertrudis királyné szarkofágját is bemutatja. A „jeruzsálemi” királyról izgalmas installációkat nézhetnek végig a látogatók, még egészen az idei év végéig, a Fő utcai épületben 10-18 óra között.

A Patikamúzeumban az Adoremus dominum imádságos könyvek megtekintésére hív február 24-ig: a Múzeum könyvtárának a gyűjteményéből kéziratos és nyomtatott imakönyvek közül mutat be néhányat, bepillantást hagyva a használatukba és kultúrtörténeti jelentőségükbe is.

A Csók Képtárban Jankovics Marcell grafikusművész TRIANON című tárlata közel kétszáz alkotással várja a közönséget: a kiállítótérben 1526-tól 2016 decemberéig jelennek meg a magyar történelem eseményei – a trianoni békediktátummal való összefüggéseket megragadva, egyedi installációval keretezve. A művész fantáziája, mesélő kedve és az általa használt vizuális nyelv most szatirikus politikai karikatúrákon keresztül szólítja meg a közönséget – tele szimbólummal, iróniával, humorral. A kiállítást március 3-ig lehet megtekinteni.

Vonalba zárt történetek
– a Hetedhét Játékmúzeumban Réber László grafikusművész újrainstallált kiállítása is várja a családokat. A tisztán, tömören, emblematikusan fogalmazó művész a képzőművészet és az irodalom, a gyermek- és a felnőttkor határmezsgyéjén mozgó kiállítását a csupán néhány vonalból kialakított formák, a puritanizmus, valamint a szigorú rend és a mindent átható humor egyensúlya jellemzi.

A kiállításokról további részletek a https://szikm.hu/kiallitasok/

oldalon olvashatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >