Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fontos meccset vesztett az Alba
Fontos meccset vesztett az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. január 07.
ImageAz első negyedben összeszedett 14 pontos hátrány sok volt az Alba Fehérvárnak a PVSK otthonában a férfi kosárlabda NB I-ben, így hiába zárkózott fel a hajrában 66-66-ra, az utolsó percekre nem maradt puskapor, a végig koncentrált hazaiak 78-73-ra nyertek.

 

 

A Ramirez-gárdában ezúttal (is) elsősorban Freeman és Heath volt dicsérhető 16, illetve 12 pontjukért, s most Lóránt is jobbik arcát mutatta, 13 pontjával és összprodukciójával ő szintén dicséretet érdemel, de az egyaránt 10-10 egységig jutó Keller Ivánnal és Filipoviccsal sem lehetett elégedetlen a szakmai vezetés, dacára a vereségnek.

 
Mindazonáltal továbbra sem tud feljebb kapaszkodni, minden előzetes várakozást alulmúlva mindössze három csapatot előz meg a 14 egyletet számláló tabellán az Alba. Az előrelépés érdekében újabb változások szükségesek, nem volt elég önmagában az edzőváltás és egyetlen légiós cseréje, ez kevés az üdvösséghez, egyértelműen megmutatta a Dzunics és Boykins nélkül lejátszott öt találkozó. Két győzelem, három vereség, ugyanazok a hibák, mint korábban... Ennél ez az Alba is sokkal jobb, de ahhoz, hogy hagyományaihoz hűen szerepeljen, tovább kell erősíteni a keretet.
 
A Falco jó példa: nem keresgetett az ismeretlenben, hanem tudott olyan ajánlatot tenni korábbi legfontosabb kulcsjátékosának, Govensnek, hogy az immár magyar állampolgársággal is rendelkező amerikai fél év légióskodás után visszatérjen Szombathelyre. Az Albának is volt számos remek légiósa az elmúlt szezonokban, s közülük nem mindenki megszerezhetetlen. Bullock egyértelműen kilóg a jelenlegi légiósok közül, őt előbb-utóbb cserélni kell minőségi játékosra, de még további frissítések is kellenek a keretben a korábbi szint megközelítéséhez. Cartwright sem nyújt meggyőző produkciót, a magyar mag pedig jelentősen gyengült tavaly óta.
 
Most még talán lehet valamit tenni, ismét több hazai meccs következik, vissza kell térni a győzelmek útjára mielőbb, hogy végleg ne menjen a kukába ez a szezon. Szerdán Izraelben a Ziona vendége lesz EC meccsen az Alba, majd jön szombaton (01.12., 18.00) a Körmend elleni hazai rangadó, amelyet kötelező megnyernie a csapatnak. Szinte az utolsó szalmaszál arra, hogy érdemben el lehessen indulni felfelé a tabellán, s a játékosoknak igazi sikerélményük legyen a folytatásra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >