Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szociális tűzifa lesz a közterületi karácsonyfákból
Szociális tűzifa lesz a közterületi karácsonyfákból Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2019. január 11.
ImageA héten több városrészben és a Városház téren is lebontották a karácsonyfákat, melyekből szociális tűzifa lesz. A fákat a Városgondnokság szakemberei először legallyazzák, a törzseket pedig a Béla úti telephelyre szállítják, ahol szociális tűzifának vágják fel a fenyőket. A levágott ágakat pedig ledarálják és mulcs lesz belőle a fehérvári parkokban.

 

 

A rászorulókat rendszeresen segíti – többek között – tűzifával Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság. Immár kilencedik éve, hogy állandósult az a rendszer: a közterületen kivágott vagy kidőlt fákat a rászorulóknak adják és ezt ki is szállítja a Városgondnokság saját autóival, dolgozóinak segítségével.

Tavaly év végén a Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése alapján összesen 118 szociálisan rászoruló családot segítettek a közfa kivágásokból keletkező fával. A Városgondnokság a rönköket hasábokra fűrészelte és így szállított ki azonos mennyiséget a rászorulóknak.

Ugyancsak erre a célra használják majd fel a Városház téri, illetve a többi közterületen az ünnepi időszakra kihelyezett fenyőket. A fákat a Városgondnokság szakemberei először legallyazzák, majd a törzseket a Béla úti telephelyre szállítják, felvágják és ezt követően szociális tűzifaként lesz felhasználható. A levágott ágakat pedig ledarálják és mulcs lesz belőlük a fehérvári parkokban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >