Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Húsz perc extázis nem elég
Húsz perc extázis nem elég Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageHiába kapott mindössze négy gólt a Fehérép Alcoa FKC a 37. és az 58 perc között Békéscsabán, és fordított ötgólos hátrányból, a mérkőzés utolsó két gólját a hazaiak szerezték, és 23-22-es győzelmet arattak. – tájékoztatta szerkesztőségünket Pálfai Károly sajtóreferens. A mérkőzés részleteit és az edzői nyilatkozatokat alább olvashatják el...

 

NBI, 15. forduló

SONEPAR Békéscsabai ENKSE – Fehérép Alcoa FKC 23-22 (15-12)

Békéscsaba, 800 néző Vezette: Baranyai, Szloska

Békéscsaba: Tóthova, Veress (kapusok), Szekeres 6 (4), Szögi 5 (2), Kelemen 3, Kocsis 2, Rácz 2, Takács 2, Tóth 2, Leposava 1, Ancsin, Baross, Cifra, Zsuzsa. Vezetőedző: Mátéfi Eszter

FKC: Djeric, Petróczi, Szikora (kapusok), Kamper 5, Bernataviciute 4 (1), Siti 4, Trishchuk 4 (2), Vaszari 2, Lévai 1, Szegedi 1, Vijunaite 1, Emberovics. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 6/7 (Szögi hagyta ki); 3/3

Kiállítás: 6 perc, illetve 6 perc

Piros lap: Tóth

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3-1, 10. perc: 3-3, 15. perc: 5-4, 20. perc: 8-6, 25. perc: 12-9; 35. perc: 16-12, 40. perc: 17-13, 45. perc: 19-15, 50. perc: 20-17, 55. perc: 21-20.

A mérkőzésről számokban…

• A két csapat mindkét e szezonbeli mérkőzésén kapott békéscsabai játékos piros lapot: ősszel Székesfehérváron Rácz Emese lőtte fejbe hétméteresből Sladjana Djericet; ezúttal Tóth Katalint állították ki 15 másodperccel a meccs lefújása előtt, miután elveszítette a fejét, és megütötte Laima Bernataviciutét.

• A 49. percben 20-16-ra vezettek a hazaiak, de ekkor az FKC bő tízperc alatt hat gólt lőtt, és csak egyet kapott; Kristina Trishchuk büntetőjével vették át a vezetést 21-22-nél. Ez volt az egyetlen alkalom a meccs folyamán, amikor a vendégek voltak előnyben.

• A Békéscsaba nyerőembere Szögi Tímea volt: a hazaiak által a második félidőben lőtt nyolc gólból ötöt ő szerzet, ráadásul a győzelmüket jelentő utolsó két gól is a fiatal játékos nevéhez fűződik.

• A Fehérép tizennégyes keretében helyet kapott Zsigmond Vivien, aki – bár nem lépett pályára – először volt tagja a csapatnak a felnőtt NBI-ben.

Edzői nyilatkozatok

Mátéfi Eszter, a Békéscsaba vezetőedzője:

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. A Fehérép egy nappal a mérkőzést megelőzően leutazott Gyulára, hogy kipihenten tudjanak ma pályára lépni, ráadásul az őszi meglepetésgyőzelmünket követően mindenképpen visszavágni készült a fehérvári csapat. Egy nagyon jó játékosokból álló csapatot sikerült ma legyőznünk. Taktikailag nagyon jól felkészültünk ellenfelünkből, és a mérkőzés legnagyobb részében remekül meg is tudtuk valósítani elképzeléseinket. Az utolsó negyedórában volt egy olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor kapkodóvá vált a játékunk, és a Fehérép át is vette a vezetést. Próbáltam megnyugtatni a lányokat és végül úrrá is tudtunk lenni a helyzeten. Ha minimális különbséggel is, de nagyon értékes győzelmet arattunk.”

A Dunaferr anyagi válsága, és a Fehérép Alcoa FKC kétszeri legyőzését követően lehet már a Békéscsaba célja a felsőházi rájátszásba jutás?

„Nem! Továbbra is az 5-8. hely valamelyikének megszerzése a célunk. Természetesen szeretnénk minél előkelőbb pozícióból várni a középházi rájátszást. Eredetileg a hetedik helyen bejutást is nagyszerűnek éreztük volna, ehelyett most már talán a hatodik helyet megcélozhatjuk.”

Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője:

„Az első félidőben sok olyan figyelmetlenségből adódó gyerekes hibát követtünk el, ami nehezen engedhető meg egy ilyen idegenbeli rangadón. Amire kifejezetten készültünk a Békéscsaba játékából, azt nagyjából megoldottuk; az átlövőiket jól sikerült semlegesítenünk, ellenben a beállójuk rengeteg problémát okozott nekünk. Ez abból adódott, hogy a védekezésünk nem volt elég agresszív, nem volt elég besegítés a védők között. A második félidőben harcosabbak voltunk, az utolsó húsz percben pedig abban az extázisban játszottunk, amiben végig kellett volna. Ekkor volt kapusteljesítmény a védekezésünk mögött, és a támadásból is mindenki kivette a maga részét. A végjátékban a befejezéseknél nem koncentráltunk eléggé, és ezért kicsúszott a kezünkből a meccs. A mai meccs tanulsága, hogy húsz perc extázisos játék kevés egy rangadó megnyeréséhez. Nagyon hiányoztak a jó átlövő-teljesítmények játékunkból. A mostani vereséggel a legjobb négybe jutás immáron csak matematikailag létezik számunkra, és ez engem végtelenül elkeserít.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >