Kezdőlap
Új helyszínen a Városi Diákbál Nyomtatás E-mail
Írta: Sári Máté   
2019. január 11.
A farsangi szezon egyik legelső zenés-táncos programja évek óta hagyományosan a középiskolásoké: a 2019-es Városi Diákbál már az ötödik lesz a sorban. Január 11-én, pénteken több száz tizenévest várnak a mulatságba, amelynek helyszíne idén a Mol Aréna Sóstó rendezvényterme, ahová a nagy Gatsby korszakát, az 1920-30-as éveket idéző öltözékben várják a fiatalokat. A helyszínre különbuszok indulnak a Piac térről.

 

 

Bár a középiskolás korosztályról hajlamosak vagyunk azt hinni, csak a farmeros, laza bulizást kedveli, a Városi Diákbál közönsége évek óta cáfolja ezt a sommás vélekedést: az elmúlt esztendők mindegyik mulatsága telt házas volt, több száz középiskolás élvezte a programot, amelyet a Városi Diáktanács közreműködésével, a véleményük figyelembevételével szerveztek számukra, hangzott el a pénteki eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

A Városi Diákbált most új helyszínen, a Mol Aréna Sóstó rendezvénytermében rendezik meg 2019. január 11-én, pénteken. Mészáros Attila alpolgármester elmondta, a diákok részéről egyre nagyobb igény mutatkozott a Városi Diákbálra, a növekvő létszám miatt azonban az eddigi helyszín, a Szent István terem kicsinek bizonyult. Ezért kerestek egy nagyobb helyszínt, a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermét, ahol a novemberi átadás óta több mint 30 ilyen jellegű rendezvény volt. „Az eladott jegyek számából is kiderül, hogy óriási az érdeklődés, csaknem 400 jegy kelt el elővételben. Ez már most duplája a tavalyi évben eladottaknak, és idén lehetőség lesz még pénteken a helyszínen is jegyet vásárolni. Az idei bálra a fehérvári diákság mellett Győrből és Debrecenből érkeznek diáktanács tagok. A jóhangulatú rendezvény egyik fontos célja, hogy a diáktanács a többi város társszervezeteivel jó kapcsolatot ápoljon, és a „jógyakorlat” átvételével segítsék egymás munkáját.” – tette hozzá az alpolgármester.

Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa a Városi Diákbál részletes programját ismertette. Az ünnepélyes megnyitó és a nyitótánc után indul a műsor, amelyben játszik a Fehérvár Big Band, a Fantom zenekar és Pixa is pörgeti majd a lemezeket. A zene szünetében bemutatkoznak a bálkirálynő- és bálkirály-jelöltek, rájuk fél tízig lehet szavazni, az eredményhirdetést nem sokkal ezután rendezik. A zenei programok mellett a mindig népszerű fotófal, greenbox is várja a középiskolásokat, de lesz szelfitükör és tombolasorsolás is. A bál éjfélig tart, de a buli nem ér véget, csak helyet változtat. Fél egytől ugyanis after partyra várják a vendégsereget a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol hajnalig szórakozhatnak majd együtt a diákok.

A stadionban 18.30 órakor lesz kapunyitás január 11-én, pénteken, az ünnepélyes megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester és Magyaródi Anett, a Városi Diáktanács elnöke köszönti a vendégeket. A dress code az ifjú hölgyeknek koktélruha, a fiatal uraknak öltöny. A bál témája a nagy Gatsby korszaka, az 1920-30-as évek világa lesz, így lehetőség szerint ehhez a stílushoz kell igazodni a mulatság résztvevőinek. A helyszínre való eljutást, illetve a visszafelé közlekedést különbuszok segítik majd.

A bál programja:
18.30 Kapunyitás
19.00 Megnyitó
19.00–24.00 Fehérvár Big Band • Fantom zenekar • Pixa
24.00 Kapuzárás

A bál ideje alatt:
Fotófal • Greenbox • Szelfitükör • Bálkirály- és bálkirálynő-választás • Tombola

After party a Petőfi Kultúrtérben:
00.30 Kapunyitás
00.30–03.30 Dj Embryo
03.30 Kapuzárás

Autóbuszok indulnak a Piac térről a Mol Aréna Sóstóhoz: 18.15 és 18.45 órakor, visszafelé 22.00, 00.20 és 00.40 órakor.

Jegyárak:
1000 Ft (érvényes a Diákbálra és az after partyra)
1300 Ft (érvényes a Diákbálra, az after partyra, és a különjárati autóbuszokra mindkét irányba)


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >