Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Már 170-nél több duális helyet kínál a város műszaki felsőoktatása
Már 170-nél több duális helyet kínál a város műszaki felsőoktatása Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 15.
ImageMegtelt tegnap a Geo nagyelőadója: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának nyílt napjára a műszaki oktatás iránt érdeklődő fiatalok érkeztek. Dr. Seebauer Márta oktatási dékánhelyettes a kar képzéseit bemutatva elmondta, hogy a hallgatóik már a diploma megszerzése előtt állandó munkahellyel rendelkeznek mindegyik képzési formában, a műszaki menedzser szakot első helyen jegyzik országosan, ezenkívül a földmérő és földrendező mérnök szak unikális képzés, valamint jelenleg 170-nél is több duális helyet kínálnak a hallgatójelölteknek az együttműködő partnercégekkel.

 

 

Hétfőn délelőtt pályaválasztás előtt álló középiskolásokkal telt meg a Geo nagyelőadója: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Geoinformatikai Intézetbe invitálta meg a nyílt napra a műszaki duális és a hagyományos képzések iránt érdeklődő fiatalokat.

Dr. Pődör Andrea egyetemi docens, intézetigazgató üdvözölte a megjelenteket, és az egyetemről elöljáróban azt mondta el, hogy az ország iparának, illetve a mérnökképzésnek egy nagyon fontos tényezője. Dr. Seebauer Márta egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes, a Mérnöki Intézet igazgatója mutatta be a kart a fiataloknak, amely a hatodik helyet foglalja el a műszaki egyetemek között: azonban első helyen jegyzik a műszaki menedzser szakot, a legtöbb hallgatót a villamosmérnök szakon foglalkoztatják, míg a földmérő és földrendező mérnök szak abban unikális, hogy országos beiskolázású. A dékánhelyettes összefoglalójában azt is kifejezte az elhelyezkedéssel kapcsolatban, hogy hallgatóik már a diploma megszerzése előtt állandó munkahellyel rendelkeznek, mindegyik képzési formában. Fontos tényező a kar ipari beágyazottsága, valamint az egyre népszerűbb duális képzés – Kecskemét és Győr után országosan a harmadik legjelentősebb városként – szintén meghatározó: jelenleg 170-nél is több ilyen helyet kínál a kar az együttműködő partnercégekkel. A fő beiskolázási terület alapvetően a Közép- és Dél-Dunántúlt érinti, és egyre több székesfehérvári választja az egyetem helyi képzéseit, köszönhetően többek között a város támogatásának.

Teljes körű tájékoztatást adtak az induló földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök, mérnök informatikus, műszaki menedzser és villamosmérnök alapképzésekről, a mechatronikai mérnök mesterszakról és a mérnök informatikus asszisztens felsőoktatási szakképzésről. A hallgatói önkormányzat képviselői megosztották személyes tapasztalataikat a műszaki képzésekhez rendelt ösztöndíjrendszerről vagy a városi és a kollégiumi hallgatói életről is. Torák Csongor Mátyás elsőéves, Salgótarjánból érkezett gépészmérnök hallgató elmondta, hogy a karon valóban családias a légkör, mindenki ismer mindenkit, így a hallgatók nemcsak „Neptun-kódok” a tanárok számára. A város kínálta szórakozási lehetőségekről pozitívan nyilatkozott, a Petőfi Kultúrtanszék rendezvényeit rendszeresen látogatják.

A nyílt nap szakmai programja laborlátogatással zárult.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >