Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Dr. Siklósi Gyula kötete a királyi palotáról és a Buda utcáról
Dr. Siklósi Gyula kötete a királyi palotáról és a Buda utcáról Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. január 17.
Ünnepélyes keretek között mutatják be Székesfehérvár legnagyobb krónikása, a város díszpolgára, Dr. Siklósi Gyula régészprofesszor egyik utolsó munkáját.

 

 

A Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont által kötetbe rendezett A fehérvári újabb királyi palota és környéke, a középkori Buda utca (Ady Endre utca) címet viselő művet január 21-én, hétfőn a Városháza Dísztermében Dr. Hatházi Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Múzeumi Főosztályának főosztályvezető-helyettese mutatja be. Az esten köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester.

„A korabeli Európa egyik legnagyobb, legcsodáltabb városa …” – írta a középkori Székesfehérvárról Dr. Siklósi Gyula. Halálával olyan nagy tudású régészt, kutatót veszítettünk el, aki talán legjobb ismerője volt városunk történelmének.

A professzor, aki nem Székesfehérvár szülötte volt, élete, hite és szakmai munkássága alapján igazi fehérvári lett. 2012-ben Székesfehérvár Díszpolgárává választották és 2018. november 1-jével megalakult a nevével fémjelzett Várostörténeti Kutatóközpont is, elismerve életművét és munkásságát. A felnövekvő generációk pedig a szintén az ő nevét viselő várostörténeti versennyel emlékezhetnek rá.

Siklósi Gyula karrierjét soha nem helyezte Székesfehérvár szeretete és a város hagyományainak, történelmének tisztelete elé. 70. születésnapja tiszteletére az Önkormányzat támogatásával új könyv jelenik meg: egyik utolsó munkáját, amelyet a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont rendezett kötetbe, január 21-én, hétfőn 17 órai kezdettel mutatják be.

A fehérvári újabb királyi palota és környéke, a középkori Buda utca (Ady Endre utca) címet viselő írást ünnepélyes keretek között a Városháza Dísztermében mutatja be Dr. Hatházi Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Múzeumi Főosztályának főosztályvezető-helyettese. Az eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Mihály, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóintézet igazgatója mondanak köszöntőt. A programon az érdeklődők a kötetet kedvezményes áron megvásárolhatják.

 

 

Hozzászólások
Kovács Cecilia  - K   |2019-01-19 05:58:52
Aki nem sz
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >