Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A listavezető papírforma győzelme Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 30.

ImageNagyszerűen küzdött csapatunk a listavezető Klagenfurt otthonában, Ocskay Gábor góljával még vezettünk is a mérkőzés elején, ám a hazaiak végül érvényesítették a papírformát, s 4-1-re győztek. Az előzetes hírekkel ellentétben Jason Guerriero mégsem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, s ami még némileg meglepő volt az összeállítást illetően, hogy az első sorban Ocskay és Palkovics mellett Benk András rohamozta csatárként a klagenfurtiak kapuját.

Bár a mieink legutóbb szép győzelmet arattak a Graz ellen, a rájátszásba kerülés sajnos nem sikerült, de így talán kissé felszabadultabban is léphettünk jégre a KAC otthonában. Amelynek mindenképpen szüksége volt a pontokra, hiszen a Vienna Capitals négy pont hátránnyal követte őket, vagyis közel sem volt biztosítva Manny Viveiros együttesének az alapszakasz-győzelem. Már a mérkőzés elején néhány kisbüntetéssel próbálták megfogni az összecsapást a játékvezetők, amiből a kék-fehérek jöttek ki jobban, hiszen Ocskay Gábor a nyolcadik percben Brandner kiállítása miatti emberelőnyt gólra váltotta.

Mindössze két percig tartott azonban az örömünk: ekkor a Bonni kisbüntetése miatti fórt a KAC használta ki Schuller révén, s ezzel az eredménnyel ért véget az első játékrész, ami – tekintve, hogy a tabellát vezető csapat otthonában játszott a Volán – egyértelműen sikernek számított. A Klagenfurt a középső harmad elején teljes sor ellen is képes volt betalálni Furey révén, s ezzel máris 2-1-et mutatott az eredményjelző. Bár a Volán Martens kiállítását még kivédekezte, a harmad közepén Schneider is betalált Hetényinek, ami előrevetítette a hazai győzelmet.

Rettenetesen kezdődött számunkra a záró húsz perc: a 37. másodpercben Craig góljával már 4-1-re vezetett a KAC, s ekkor már csak az volt a kérdés, hogy megismétlik-e a hazaiak az eddig megszokott eredményüket, vagyis az 5-1-et a Volán ellen? Ez végül elmaradt, a hazaik több gólt nem tudtak ütni, s mivel az Innsbruck nagy meglepetésre 4-3-ra győzött Bécsben hosszabbítás után, az is kiderült, hogy a KAC alapszakasz-győztesként zárt.

JÉGKORONG, EBEL, 52. FORDULÓ:


KLAGENFURT – ALBA VOLÁN 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Klagenfurt, 3400 néző. Vezette: Winter, Hofstätter, Zehenthofer.


KAC: Scott (kapus) – Ratz, Brown, Craig 1, Schantz (1), Norris, Reichel, Kirisits, Brandner, Schneider 1, Schellander (2), Furey 1, Schumnig (1), Hager, Herburger, Harand, Quantschnig, Hundertpfund, Geier M., Schuller 1, Geier S. Vezetőedző: Manny Viveiros.


ALBA VOLÁN: Hetényi (kapus) – Tokaji, Horváth A., Palkovics (1), Ocskay 1, Benk, Bonni, Byström, Kovács Cs., Martz, Fekete, Martens, Jobb, Hegyi, Sofron, Vaszjunyin, Tóth A., Ondrejcik, Fodor. Vezetőedző: Ted Sator.
Kiállítások:12 ill. 20 perc

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >