Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 18.
Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a Közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

 

 

Az Árpád-ház Program keretében felújítják a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületét, amelyben országos jelentőségű, reprezentatív kiállítás kap helyet. A három szintes barokk épület – elsősorban a földszinti és első emeleti tereket érintő – rekonstrukciójának tervei elkészültek: modern előcsarnokot, új kiállítótereket, múzeum shopot alakítanak ki a felújítás során. Az építészeti megújulással a Belváros új élményhelyszíneként is megőrzi műemléki jellegét, örökségvédelmi értékeit. A Rendház az Árpád-ház-kiállítás megrendezését követően új állandó várostörténeti kiállításnak ad majd helyet, továbbá alkalmas lesz nemzetközi nagykiállítások fogadására.

A Közgyűlés pénteken tárgyalja a felújítás megkezdése előtti munkálatok kérdését, ami magában foglalja az épület teljes kiürítését: a múzeumi tárgyak, kulturális javak és installációs eszközök csomagolását, a bútorok, technikai eszközök kipakolását, valamint ezek elszállítását. A Rendház hétfőtől – a munkálatok előkészítése, valamint a felújítás ideje alatt – nem fogad közönséget, zárva tart. A látogatók mellett a kutatómunkát végzőket is érinti a változás, amely január 21-től lép életbe. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >