Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Józsa Judit kerámiaszobrász időszaki tárlata a Károlyi Kastélyban
Józsa Judit kerámiaszobrász időszaki tárlata a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. január 22.
ImageA fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban február 1. és 10. között kerül megrendezésre Józsa Judit kerámiaszobrász terrakotta szobortárlata.

 

 

Józsa Judit Székelyudvarhelyen született Józsa János és Julianna Európa-szerte ismert korondi fazekasok gyermekeként. Terrakotta kisplasztikái nem a hagyományos korongozással készülnek, hanem az általa kifejlesztett hajtogatással és mintázással. Művészettörténészi ismereteire alapozva határozott célja, hogy olyan magyar nemzeti témákat dolgozzon fel tárlataiban, amelyekre addig nem, vagy csak elvétve került sor a magyar képzőművészetben, különösen a szobrászatban. A témaválasztásokkal művészi célkitűzése a nemzetünk öntudatának erősítése.

A „Múzsák kertje” című kiállítás a magyar irodalom kiemelkedő személyiségeinek múzsáit tárja elénk, a művész a számára legkedvesebb magyar írók, költők ihlető asszonyai közül válogatott.

A kiállítás megnyitója február 1-jén, pénteken, 16 órakor kerül megrendezésre. A kiállítást megnyitja: Ph. Dr. Bába Szilvia, a Duna Palota operatív igazgatója, a Józsa Judit Művészeti Alapítvány Kurátora. Közreműködik: Major István (cselló).

A tárlat megtekinthető február 1-től 10-ig, naponta 10-től 17 óráig a Károlyi Kastély báltermében.

Információ: Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26; e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; web: www.karolyi.org.hu 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >