Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kiadvány készült a Csutora temető történetéről
Kiadvány készült a Csutora temető történetéről Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 29.
Váczi Márk a Csutora temető történetét kutatta: komplex vizsgálatot végzett, amelynek eredményeként a temetőkápolna építéstörténetét, a művelődéstörténetileg fontos szerepet játszó síremlékeket és kőfaragókat is bemutatja, valamint egy temetőkatasztert is tartalmaz az elkészült tanulmánykötet. A bemutató holnap délután lesz a Civil Központban.

 

 

Új műhelytanulmányt mutat be január 30-án, szerdán 16.30 órakor a Magyar Városkutató Intézet: Váczi Márk A székesfehérvári Feltámadás (Csutora) temető című kiadványa a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány támogatásával készült kutatás eredményeit foglalja össze.

Váczi Márk komplex vizsgálatot végzett a történeti, területi és infrastrukturális változásokról. A műemléki topográfia módszerével mutatja be a temetőkápolna építéstörténetét, a város és művelődéstörténet szempontjából jelentős személyek, családok síremlékeit, a jelentősebb kőfaragókat. A tanulmánykötetnek része továbbá egy a helytörténeti kutatásokat segítő, név- és tárgymutatóval ellátott temetőkataszter is.

A szerzővel a Fehérvári Civil Központban Stefkó Krisztina újságíró beszélget. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >