Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow KOR/TÁRS - HONFI/TÁRS
KOR/TÁRS - HONFI/TÁRS Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 30.
Történettudomány, rajz- és képzőművészet, vizuális nevelés: ezekhez a területekhez kapcsolódnak a KOR/TÁRS - HONFI/TÁRS című élményalapú múzeumpedagógiai foglalkozások. A Jankovics Marcell tárlatára épülő középiskolásoknak kínált program a Trianoni békediktátum összefüggéseit segítik értelmezni a történelmi karikatúrák segítségével, érintve a szimbolika és a vizuális eszközök használatának témáit is. A Csók Képtár foglalkozásaira előzetesen kell jelentkezni!

 

 

Jankovics Marcell TRIANON című kiállításához kapcsolódóan múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveznek a Csók István Képtárban. A múzeumi 60 perces programra 14-18 éves középiskolásokat várnak, akik a 200 történelmi karikatúrát bemutató tárlaton nemcsak a meghatározó eseményekről, hanem a kiállítás szimbolikájáról, valamint a vizuális művészet eszközeiről is szerezhetnek élményalapú információkat.

Az Európát alapjaiban átformáló Nagy Háború lesz a foglalkozások alapja, amely – a magyarságot érintő személyes és nemzeti traumák okán is – a mai napig foglalkoztatja művészeket.  A Kossuth-díjas grafikusművész szatirikus művei segítik a vizuális emlékezést, tele szimbólummal, iróniával, humorral, 1526-tól 2016 decemberéig végigjárva a történelmi eseményeket.

A foglalkozásokon való részvételhez az előzetes történelmi tudás előny, de nem követelmény: Haraszti Zsigmond múzeumpedagógus várja a jelentkezéseket a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen vagy a 70/643-7507-es telefonszámon.

A felhívás elérhető a https://www.facebook.com/SzentIstvanKiralyMuzeum/ oldalon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >