Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Csúnya Vidi bukta a "tavaszi" rajton
Csúnya Vidi bukta a "tavaszi" rajton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 04.
A labdarúgó NB I első "tavaszi" fordulójában, összességében a 19. körben a címvédő MOL Vidi FC a korábbi farmcsapatot, a Puskás Akadémia FC együttesét fogadta, s kapott ki tőle nagy meglepetésre 3-0-ra. Marko Nikolics együttese ugyanolyan fásultan, dekoncentráltan focizott a találkozó jelentős részében, mint ősszel a megerőltető hármas menetelés során többször is.

 

 

Újabb pontokat pazarolt tehát a piros-kék egylet alsóházi csapat ellen, s ez a bajnoki címébe kerülhet. Ilyen méretű pontpazarlás még akkor is sok, ha a Ferencváros sem menetelt hibátlanul ősszel, ráadásul a Vidi egyszer legyőzte, egyszer pedig döntetlenre végzett ellene.

 
Az elején nem sokat tapogatóztak a csapatok, mivel Urblík hatalmas gólt vágott távolról, így a taktikai hadrendeket máris lehetett átrajzolni. A PAFC beállt védekezni és gyors kontrákkal operált, miközben a Vidi próbált felpörögni, ami nemigen ment neki. Éppen oylan fásultnak, fáradtnak tűnt a gárda, mint ősszel, amikor három fronton is helyt kellett állnia. Akkor sok hasonló meccs is becsúszott, többnyire kellemetlen pontvesztésekkel, vereségekkel. Most erre már nem lehet hivatkozni...
 
A második játékrész első felében szinte felbillent a pálya, egymás után jöttek a Vidi helyzetek, de a 2 milliós Hodzic újra csak azt igazolta, hogy mindent ki tud hagyni, s hogy a menedzsere roppant ügyes, hogy ezzel a tudással, ami neki van, ennyi pénzért el tudta sózni Fehérvárra. Fél év alatt szinte semmit sem igazolt abból, hogy egyszer bármiféle remény legyen arra, hogy megmutatja, mi ér benne több, mint 2 millió Eurót? Szóval Hodzic egyedül rúghatott volna hármat is, de Scsepovics sem sokkal maradt el tőle két ziccere neki is akadt, mint ahogy Negónak és Juhásznak is 1-1, de a kaput egyikük sem találta el.
 
Naná, hogy ezek után jött az újabb pofon: Juhász hatalmasat hibázott hátul, Radó pedig kihasználta és belőtte a Puskás második gólját. Az, hogy a legvégén még a csereként beállt Arabuli is betalált, már csak a hazai szurkolók füttykoncertjének intenzitásán változtatott, semmi máson. A Vidi úgy bukta el ezt a meccset saját pályáján, tükörsimán a kiesés elől menekülő egykori "kis testvér" ellen, hogy azt jobban nem is lehetett volna. Kizárólag a második játékrész első 20 perce volt elfogadható produkció, a többi méltatlan a címvédőhöz.
 
Hogy mi volt ennek a tompa, gyenge focinak az oka? Ha a fáradtság, akkor baj van, mert Marko Nikolics valamit nagyon nem jól csinált a rövid felkészülés alatt. Az egyértelmű, hogy a formaidőzítése nagyon nem sikerült. Sokan azt gondolták, hogy az őszi 1-2 bőven elég volt ajándék gyanánt a Puskás felé a kiesés elkerüléséért folytatott harcban, de most úgy néz ki, hogy nem volt elég, az ajándékozó formát átmentette a Vidi tavaszra is. Ezzel együtt újra a Fradi nyakába akasztotta a bajnoki aranyat, s a zöld-fehéreknek igen lúzernek kell ahhoz lenniük, hogy levegyék onnan.
 
Nagyon úgy néz ki, hogy a fehérvári alakulat ugyanúgy a kiscsapatok ellen elszórt sok-sok pontnak köszönhetően marad le az újabb bajnoki címről, mint ahogy az elmúlt 10 évben már sokszor. Nem három aranynál, legalább ötnél tartana a Vidi - és ez lesz a hatodik -, ha nem volna ez a nagyon rossz szokása. Csupán a rangadókon nem elég a nemzetközi porondon mutatott focit mutatni, minden meccsen meg kell ezzel tisztelni a szurkolókat, hiszen nem azért váltanak jegyet és bérletet, hogy ezt kapják. Ilyen hozzáállással a szép, új stadionban csak lézengeni fognak a nézők. A következő fordulóban, február 9-én, szombaton 17.00 órakor újra hazai pályán, a szintén kiesés elől menekülő DVTK ellen kötelező lesz a javítás.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >