Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow „Költőnk és kora”
„Költőnk és kora” Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. február 06.
A költészet napja alkalmából immár huszonnyolcadik alkalommal hirdetik meg a "KÖLTŐNK ÉS KORA" címmel vetélkedőt középiskolások számára József Attila munkásságáról, életéről, koráról, irodalomtörténeti jelentőségéről, hatásáról.

 

 

A négyfős csapatok a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a Költőnk és Kora címszó alatt a kért adatok megadásával és a feladatok megoldásával jelentkezhetnek.


A Szabadművelődés Háza, a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Vörösmarty Társaság, a Fehérvár Médiacentrum Kft. és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület ismét meghirdeti a "KÖLTŐNK ÉS KORA" vetélkedőt, amelynek célja elmélyíteni és szélesíteni a diákok József Attilával kapcsolatos ismereteit, hogy ez által még közelebb jussanak a költő világához. A vetélkedő hozzásegíti a fiatalokat kreatív készségeik, képességeik kibontakoztatásához, fejlesztéséhez.

A versenyben középiskolások 4 fős csapatai vehetnek részt (egy iskolából több csapat is jelentkezhet). Jelentkezni a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a Költőnk és Kora címszó alatt a kért adatok megadásával és a feladatok megoldásával lehet. A sikeres jelentkezést követően a középiskolás csapatok két fordulóban mérik össze tudásukat.

Az első fordulóban az internetes játék feladatait a regisztrált csapatok március 11. és 24. között oldhatják meg. A játékosok főként versismereti, irodalomtörténeti, kortörténeti és József Attila életével, kortársaival kapcsolatos feladatokat kapnak. A második fordulóba a zsűri döntése alapján a legtöbb pontszámot elért csapatok kerülnek be. A második fordulóra, amely két részből áll majd, 2019. április 11-én, csütörtökön kerül sor A Szabadművelődés Házában.

A legjobban szereplő csapatok 32.000 Ft, 24.000 Ft, 16.000 Ft értékű könyvvásárlási utalványt és könyveket kapnak. A zsűri a legsikeresebb iskolát vagy felkészítő tanárt Tóth László-díjban részesíti.

További információ a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen kérhető.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >