Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Pipázás, vadászat, szerelem
Pipázás, vadászat, szerelem Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. február 07.
Pipázás, vadászat, szerelem címmel zenés előadással várják az érdeklődőket a „Vadászok és vadászatok Fejér megyében – a barokktól a neobarokkig” című kiállításhoz kapcsolódóan. A február 8-án, pénteken 16.30 órakor kezdődő eseményen Ridovics Anna művészettörténészt és Csörsz Rumen István irodalomtörténészt, muzsikust hallhatja a közönség a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.

 

 

A Pipázás, vadászat, szerelem zenés délutánon február 8-án, pénteken 16.30 órakor Csörsz Rumen István irodalomtörténész, régizenész és Ridovics Anna művészettörténész zenés előadása várja a kiállításra érkezőket. Csörsz Rumen István az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, az Irodalomtörténeti Közlemények felelős szerkesztője, illetve a Musica Historica együttes művészeti vezetője elsősorban a XVII–XIX. századi magyar közköltészet, a kéziratosság és a ponyvanyomtatványok kutatója, míg Ridovics Anna, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Tár szakmuzeológusának egyik fő kutatási területe a dohányzástörténet, többek között a magyar pipa története, illetve a magyar történelem megjelenése a pipákon.

A pénteki előadás a "Vadászok és vadászatok Fejér megyében" című kiállításhoz kapcsolódik, amit február 24-ig, keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig láthatnak az érdeklődők a Szent István Király Múzeum Országzászló tér 3. alatti kiállítóhelyén. A tárlat bemutatja a megye vadászterületeit, híres – főként főúri – vadászainak életútját. Közülük kiemelik azokat, akik a hazai vadásztársadalomban is jelentős pozíciót töltöttek be: például Nádasdy Ferenc, az OMVV alapító elnöke, Széchenyi Zsigmond vadász és író, ifj. Esterházy László, a Nemzetközi Vadászati Tanács alelnöke. Bemutatják a vadászat módszereinek és a fegyvereknek a technikai fejlődéssel párhuzamos változását a 18. század elejétől a 20. század elejéig, és a vadállomány átalakulását is.

A pénteki előadásra a belépés díjtalan, mindenkit várnak a szervezők!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >