Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vereséggel ment tovább az Alba
Vereséggel ment tovább az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 06.
Tekintettel arra, hogy a BL-ből kieső, EC-folytatásra jogosult csapatok közül hárman is visszaléptek a FIBA Europe Cup-ban való szerepléstől, már továbbjutóként fogadta az Alba Fehérvár az izraeli Ironi Ness Zionát.

 

 

Miért? Mert a záró kör előtt négy EC csoportból kettőben is gyengébb mutatókkal álltak a 3. helyre esélyes csapatok, mint a fehérvári gárda, így előre tudható volt, hogy a három megüresedett hely egyike mindenképpen az övé lesz, ha kikap az izraeliektől, akkor is. Nos, kikapott, mert alaposan lehajrázta a Ziona. 80-96 lett a vége, pedig a nagyszünet után már volt 11 pontos előnye is az Albának, de a záró 10 perc előtt is döntetlenre álltak. Ami a végén történt, azt jobb mielőbb elfelejteni...

 
Semmi sem sikerült az Albának, így hiába dobott 19 pontot és 4 triplát a spanyol világbajnok, Cabezas, hiába játszott sokkal jobban és eredményesebben a megszokottnál Bullock (13 pont, 2 trojkával), s hozta szokásos eredményes (17 pont, 2 tripla) produkcióját Freeman, kevésnek bizonyult a hajrára alaposan belelendülő vendégekkel szemben, akik a 6 (!) trplát szóró Cook vezérletével szinte mindent bedobtak, ellentétben az ismét dupla nullás teljesítményt nyújtó Tóth Péterrel a pályán szenvedő Albával. Érthetetlen, hogy az egész szezonban nagyon harmatos játékot nyújtó Tóth miért kap rendszeres szerepet az Albában? Eladott labdák garmada, pontatlan, kosárszegény játék, miközben védekezésben is csak a személyi hibákat gyűjtögeti. Összességében sokkal többet árt a csapatnak, mint használ. Gyakorlatilag bármelyik fiatal többet hozzá tud tenni a játékhoz, mint ő. Teljesen indokolatlan Ramirez hozzá való ragaszkodása.
 
A továbbjutás tehát a borzalmas második félidei produkció ellenére megvan, jöhet a nyolcaddöntő, ami nagyon szép eredmény, de az Alba produkciója még mindig sok aggodalomra ad okot. Dzunics távozása óta a védekezése klasszisokkal gyengébb lett, így bár támadásban nincs nagy különbség a korábbihoz képest, összességében nem lépett előre a szerb tréner menesztése óta a csapat. Cabezas rutinos, öreg róka, egyre jobb a dobóteljesítménye, de a gyorsasága alaposan megkopott, vele a gyors játékra, lerohanásokra - ami korábban nagy erőssége volt az Albának - alkalmatlan a gárda. Persze majd a végeredmény minősít, ám egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy olyan mértékű feljavulás lesz, amivel oda lehet érni a dobogóra, vagy annak közelébe a szezonzárásig.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >