Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Noé - Hegyi Szt. István Borlovagrend VI. Borászati Szakestélye
A Noé - Hegyi Szt. István Borlovagrend VI. Borászati Szakestélye Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 31.

Image„Nagy várakozás előzi meg az év első hónapjának utolsó szombatján a báli szezon egyik legjelentősebb - különleges atmoszférájú szakmai programmal tarkított - színvonalas társasági eseményét.“ – kezdte beszélgetésünket Bognár Zoltán, a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend nagymestere, amikor a szervezetük szokásos évi báljáról kérdeztük. A Borrend ma este tartja meg VI. Borászati Szakestélyét a KJF-en, amelyen részt vesznek a Fejér megyei .társ-borrendek (Brindisi Szt. Lőrinc Borrend – Mór, Dunamenti Szt.Orbán Borrend – Adony, Szt.Benedictus Borrend – Velence, Szt. Donát Borrend – Csókakő) szőlő- és bortermelői is.

Bognár Zoltántól megtudtuk, hogy a Borászati SzakEstély középpontjában a hagyományok és borkultúra értékeinek közös ápolása áll. A programot a Sárrét Néptánc Együttes fellépése és a csákvári Férfikórus bordal csokor előadásával színesíti A rendezvény kiemelkedő szakmai csúcspontja, egyben jelentős médiaeseménye, a „Borovagrend Zászlós,- és Kísérőbora - 2009.“.cím átadása. Borászati Szakbizottság, a Nagytanács és a szakértői zsűri minősítése alapján.

Első alkalommal lesz lehetősége a résztvevőknek a „Noé-Hegyi Négyes Cuvée – 2009.” Borkülönlegesség megízlelésére a helyszínen. A díjátadáson túlmenően lehetőség nyílik a Noé - Hegyi Szt. István Borlovagrendhez kö- tődő tagi pincészetek kínálatából, külön erre az alaklomra összeállított, speciális borválo- gatás kóstolására is.

Az ajánlott borsor a borlovagok Fehérváron és térségében levő pin- cészetei borfajtáinak keresztmetszetét adja. A VI. Borászati SzakEstélyt jelentős érdeklődés mellett - elegáns és színvonalas, szakmai tartalmú társasági eseményeként - rendezni meg a Noé - Hegyi Szt. István Borlovagrend.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >