Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow 12. Wass Albert Maraton
12. Wass Albert Maraton Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 14.
Ismét megrendezik a Wass Albert felolvasó maratont a Kárpát-medencében és azon túl is. A világméretű szépirodalmi kezdeményezés a hónap utolsó hétvégéjén, február 22-én és 23-án lesz. Székesfehérváron újra a Szent István Művelődési Ház szervezi a helyi eseményeket, melyekre szeretettel invitálják a csatlakozókat.

 

 

A Wass Albert Maraton a világ magyarságát összekötő szépirodalmi ünnep, melyet 12. alkalommal rendeznek meg a Kárpát-medencében és a tengerentúlon. Az erdélyi magyar irodalom emblematikus alakjára emlékező összefogás 2019. február 22-én, pénteken és 23-án, szombaton lesz, eddig harmincnál is több helyszín jelezte csatlakozási szándékát.

Székesfehérváron a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ismét saját szervezésű programokkal kapcsolódik a kezdeményezéshez. Az ünnepélyes megnyitó február 22-én 18.00 órakor koszorúzással kezdődik az intézmény udvarán. 18.30 órakor a József Attila-díjas irodalmár, Bakonyi István megemlékezésével folytatódik a program, majd ismét lesz esti mese Wass Alberttel, sárkeresztúri diákok közreműködésével. Ezt követően kezdődik a maratoni felolvasás az író műveiből, de tetszés szerint más szellemóriások alkotásaiból is választhatnak a résztvevők.

Február 23-án, szombaton folytatódik a rendezvény. 9.00 órától Balajthy Ferenc költő rendhagyó irodalomórát tart a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak, majd napközben ismét lesz felolvasás. A programot február 23-án, szombaton 18.00 órakor ünnepi műsorral zárják, melyen a tervek szerint a Boka Akusztik Band működik közre, a résztvevők közösen eléneklik a székely himnuszt, és lesz egy Reményik Sándor búcsúvers is. A kezdeményezéshez várhatóan csatlakozik Kozáry Ferenc, Káliz Sajtos József, Bobory Zoltán és Lukácsy József is.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház idén is nagy szeretettel várja a felolvasókat. Jelentkezni lehet személyesen az intézményben, vagy Jakubek Tibornál a + 06 30 995 6250-es és a 22/ 502 871-es telefonszámokon, illetve az esemény Facebook oldalán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >