Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Reneszánsz forgatag, farsangi mulatság, M.É.Z koncert Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. február 14.
Fiatal tehetségek bemutatója, koncertek, táncház, beszélgetések, farsangi mulatságok. Ezeket kínálják a Kultúrházak Éjjel-Nappal keretében a fehérvári intézmények. „Minden nap értéket adunk” – idén e szlogen jegyében hirdette meg a Magyar Népművelők Egyesülete a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű eseménysorozatot, amelynek célja a közművelődési szakma mindennapi munkájának megismertetése a közönséggel.

 

 

A Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvény programja február 15-én, pénteken 17 órakor indul a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. A Kultúr Cafe keretében Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője, Haraszti Zsigmond, a Szent István Király Múzeum munkatársa, a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület tagja, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója, Kneifel Imre, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI igazgatója, az Alba Regia Vegyeskar vezetője, Magyarné Tima Zsuzsanna, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI zenepedagógusa, a Zenede Bábszínház ötletadója, Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézműves Egyesületének elnöke és Tóth Péter, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója Zsohár Melinda újságíró vezetésével beszélgetnek kultúráról, hagyományokról és Székesfehérvár kulturális színtereiről.

A Sóstói lakótelep 1. szám alatt szombaton, február 16-án 10 órától folytatódik a programkavalkád. Délelőtt a legfiatalabbakat várják Kerekítő családi farsangolóval, majd a 4-11 éves korosztály jógázhat együtt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. A Folyosógalérián nyílik „Képeslapokon a bizánci művészet” címmel kiállítás Sárosi István gyűjteményéből. Délutántól pedig az általános iskolás korosztály veszi birtokba a művelődési házat egy teljes éjszakára. 18 órakor nyitja meg kapuit Mátyás király apródai számára a reneszánsz udvar, ahol a kézműves foglalkozások mellett lesznek lovagi próbák, reneszánsz táncház és zenés mulatság is.

A maskarásoké, a táncé és a zenéé lesz a főszerep A Szabadművelődés Házában is február 16-án, szombaton. A Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozat keretében 18 órakor kezdődik a gyermekfarsang a közművelődési intézmény és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola néptánccsoportja, valamint a Dallam AMI Csákvári Néptánccsoportjainak fellépésével, Bécsiné Krämer Ágnes művészeti vezető irányításával. A gyerekeket a Hermann László Zeneiskola növendékzenekara kíséri Kneifel György vezetésével. 19 órakor a M.É.Z. együttes koncertjével folytatódik az este. Az eseményen tradicionális ír-skót népzene és táncház várja az érdeklődőket, Kéri György, az első magyar skót dudás vendégszereplésével.

A Öreghegyi Közösségi Ház színpadára a legfiatalabbak lépnek szombaton. 14 órakor „Nézd mit tudunk!” címmel diáktehetségek mutatkoznak be, 15 órától a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola kiskórusa ad műsort, majd Zsigmond Lala koncertezik a Kultúrházak Éjjel-Nappal 2019 keretében.

A Fejér Megyei Művelődési Központ, a Fehérvári Programszervező Kft. és a Barátság mozi közös szervezésében február 15–16-án idén is számos érdekes program várja a közönséget a Művészetek Házában és a Mesterségek Házában: fotókiállítás, népzenei műsor, társasjátékok, kártyaparti, görög táncház és filmvetítés is szerepel a palettán, de robotokat is építhetnek az érdeklődők és a Cool-túrán megismerkedhetnek a zegzugos épület titkaival is. Részletes program az alábbi linken: https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=news_9_12188

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >