Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Februárban is véradásra várják az önkénteseket
Februárban is véradásra várják az önkénteseket Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. február 14.
Véradásra invitálja az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete. Február hónapban is több Fejér megyei településen és helyszínen lesz lehetősége minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőttnek csatlakozni.

 

 

A társadalmi felelősségvállalás jegyében februárban is lehetőség lesz több székesfehérvári és Fejér megyei helyszínen vért adni. Február 14-étől több időpontban Székesfehérváron is segíthetnek a csatlakozók.

A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete véradásra invitál minden olyan egészséges, 18 és 65 év közötti felnőttet, akinek testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot. A nők évente háromszor, a férfiak ötször adhatnak vért, két véradás között azonban minimum 56 napnak kell eltelnie. A véradás alkalmával steril vérvételi zsákba, egyszer használatos tűvel 4,5 deciliter vért vesznek le, illetve egy keveset a vizsgálathoz szükséges mintacsövekbe tesznek. A véradás 30-45 percet vesz igénybe, adatfelvétellel és kivizsgálással együtt. Fontos a véradás előtti folyadékfogyasztás, hiszen ha megfelelő mennyiségű folyadék van a szervezetben, akkor  a véna jobban látható, így a vérvétel is gyorsabb, illetve jobban visszapótlódik a vérplazma is.

 

A február havi véradások helyszínei ITT elérhetők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >