Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kínos vereség a Miskolctól Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. február 02.

ImageHiába játszott le öt játékos is az EBEL-keretből, farmcsapatunk hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Miskolci Jegesmedvéktől, pedig a találkozó első felében lényegesen jobban játszottunk a vendégeknél.- Eseménytelen mezőnyjáték vezette fel az első harmadot. Hiába játszottak vissza többen is EBEL-csapatunkból, nem nagyon látszott a játékon. A Miskolc frissen igazolt szlovák csatárai sem brillíroztak, így a kapusoknak nem sok dolga akadt.

Aztán a játékrész közepén megélénkült a találkozó. A 11. percben Rajz cselezte le magát a jobb oldalon az alapvonalig, tökéletes centerezését a tuti ziccerben levő Feil csúnyán a kapusba csúsztatta. Egy perc múlva Hegyi ment el a bal oldalon, kiválóan adta át az érkező Nagynak, aki gyengén húzta kapura, Caladi látványosan védett. Maradt a Volán-nyomás, Borostyán lövését védte a jó formát mutató Caladi lábbal. A folytatásban egyértelművé vált az AV-mezőnyfölény, a vendégek a felezővonalat is alig lépték át.

A legnagyobb lehetőségeink is kimaradtak. Kettős emberelőnyben kezdte a középső húsz percet a Volán, de az "EBEL-sorunk" nem sokra ment. Amint kiegészült a Miskolc, a meccs legnagyobb lehetőségét puskázta el Rajz: Caladiról kétszer is kijtt a pakk, a kapu üresen tátongott, de csatárunk fonákkal fél méterről flegmán a kapu mellé csúsztatott. Érett a Volán-gól, és hamarosan meg is született: Hajós emberelőnyben a kapu mögött várta az érkezőket, majd ravaszul maga helyezte a kapuba a játékszert. (1-0) Fegyelmezetlenségek jellemezték a harmad közepét, alig-alig voltak teljes létszámban a felek. Éppen szimplára olvadt egy kettős hátrányunk, amikor a 36. percben Nagy Gábor egyenlített egy Beczéről kipattanó korongot bepofozva. (1-1)

A 38. percben Benk előtt adódott kétszer is remek lövőhelyzet, de Tóth szép passzait mindkétszer Caladiba lőtte. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek a harmadik harmad elején, a kapusok azonban állták a sarat. Egészen addig, ameddig Tóth pazarul ki nem ugratta Hajóst, aki önzetlenül Benk elé tálalt, ő pedig habozás nélkül a léc alá bombázott. (2-1) Ám hamarosan egy emberelőnyből Foltin helyezett közelről a hosszú sarokba egy elé pattanó korongot. (2-2) Az 50. percben hosszú időre felálltunk 5-5 ellen, csak szabálytalanul tudták megállítani a támadásunkat. A fór kimaradt, sőt, a miskolci kiegészülés után Beczének szólót kellett védenie.

Ám egy újabb emberelőnyben Franc gólja már a miskolci vezetést jelentette négy perccel a vége előtt. (2-3) Franc sportszerűtlenül eltúlzott, közönséghergelő gólöröme hamarosan megismétlődött, amikor Becze mellényúlt a ma este négy pontjával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló támadó gyenge lövésének. (2-4)

Az utolsó két percre emberelőnybe került a Volán, lehívta kapusát is Kóger mester, de az állás már nem változott. Az Alba Volán az első két harmadban megnyerhette volna a találkozót, ám a kihagyott helyzetek átka lesújtott, és a befejező játékrészben kicsúszott a kezünkből a két pont. Mindenesetre ne hallgassuk el: volt válogatott hokisokkal és egy "EBEL-sorral" kiállva ez az eredmény kissé kínos.

Mestermérleg, Kóger István: Gratulálok a Miskolc győzelméhez. Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, hiszen szenzációsan védett a kapusuk, elöl pedig a fegyelmezetlenségeinkből származó emberelőnyeiket jó hatásfokkal értékesítették. Bosszantó ez a vereség, hiszen nekünk volt több helyzetünk ma este, mégis pont nélkül maradtunk. A Tóth-Hajós-Benk csatársor játékával azért elégedett lehetek.

Alba Volán - Miskolci JJSE 2-4 (0-0, 1-1, 1-3)
Székesfehérvár, 200 néző, vezette: Babic, Barabás, Baros.


Alba Volán: Becze - Nagy Gergő, Balogh, Ozsváth, Bedő, Hajós 1 (1), Reiter, Fekti, Somos, Kovács V., Rajz, Fodor, Tóth (2), Bíró, Barabás, Benk 1 (1), Ondrejcik, Maklári, Borostyán, Hegyi, Feil. Vezetőedző: Kóger István.


Miskolc: Caladi - Budai, Cop, Popovics (2), Túróczy, Egri, Rusznyák, Gőz, Láda B. (2), Kis A., Láda P., Nagy Gábor 1, Franc 2 (2), Foltin 1 (1), Nyberg, Sike, Dányi. Vezetőedző: Mayer Péter.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >