Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow AV19: a tét nélküli vereségek hete
AV19: a tét nélküli vereségek hete Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 18.
Hatalmasat hajrázott az EBEL alapszakaszában, így bekerült az első 6 közé a felsőházba, egyúttal biztosította helyét a rájátszásban a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. Alapvetően már akkor is teljesíti az előzetes célokat Hannu Jarvenpaa alakulata, ha minden hátralévő találkozóját elbukja.

 

 

Ennek fényében nem csoda, hogy egy kicsit lazatott a nadrágszíjon a Volán, s három vereséggel kezdte a felsőházi középszakaszt. Grazban 5-3-ra, a Klagenfurttól Fehérváron 4-1-re, végül vasárnap este a címvédő Bozen vendégeként 5-2-re kapott ki. Ezekkel együtt még bármi lehet, a FAV19-nek egyetlen győzelemnyi a lemaradása a 4. helyezettől, s ha a 6. helyen marad, akkor is maximum az a hátrány érheti, hogy nem lesz pályaelőnye a playoffban.

 
Félreértés ne essék, a Volán hokisai profi sportolók, nyilván nem szándékosan kapnak ki, ugyanakkor egy ilyen rendkívül hosszú menetelés során, amikor minimum 58 meccset játszik csak a bajnokságban egy playoff-csapat alig 6 hónap alatt, s ehhez jönnek még a kupamérkőzések, válogatott találkozók, amelyek újabb 10-12 találkozót jelentenek (kb 70 meccs hatalmas szám!), bocsánatos bűn a liga-versenyfutás azon szakaszában egy picit lazatani, erőt gyűjteni és spórolni a folytatásra, amelynek a végkifejlet tekintetében nincs akkora jelentősége, mint az alapszakasztnak és főleg a rájátszásnak, amelyben minden eldől.
 
Egy a lényeg: a fehérvári gárda 4 év kihagyás után újra résztvevője a playoffnak, s ha ott hozza azt, amit az alapszakasz második felében, akkor még az elődöntőre, de akár a fináléra is lehet sansza.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >