Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megtört a jég a Debrecen ellen
Megtört a jég a Debrecen ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 02.

Image2007. március 31. óta először győzte le a Fehérép Alcoa FKC a DVSC-Aquaticum csapatát. - tájékoztatta szerkesztőségünket Pálfai Károly sajtóreferens, aki elmondta: A bajnokság 16. fordulójának rangadóján Sótonyi László tanítványai már korán négy-ötgólos előnyre tettek szert, de a vendégek a 42. percben egyenlíteni tudtak. Ezután azonban a fehérváriak újra elhúztak, és 28-24-re nyerték a mérkőzést, melynek legeredményesebb játékosa Kristina Trishchuk volt hét találattal.

NBI, 16. forduló Fehérép Alcoa FKC – DVSC-Aquaticum 28-24 (14-11)

Köfém Sportcsarnok, 1200 néző Vezette: Kékes, Kékes

FKC: Djeric, Petróczi (kapusok), Trishchuk 7 (3), Bernataviciute 5 (1), Siti 4 (1), Vaszari 4, Kamper 3, Vijunaite 3, Szegedi 2, Emberovics, Lévai, Nikolic. Vezetőedző: Sótonyi László

DVSC: Pastrovics, Kiss (kapusok), Bognár 5 (1), Csáki 4, Uhrakova 4 (2), Szrnka 3 (1), Stuparicova 2, Szabó 2, Crap1, Hornyák 1, Kovács 1, Shynkarenko 1, Kazai. Vezetőedző: Bakó Botond

Hétméteresek: 5/7 (Trishchuk és Siti hagyott ki egyet-egyet); 5/6 (Bognár hagyta ki)

Kiállítás: 6 perc, illetve 8 perc

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3-2, 10. perc: 7-4, 15. perc: 9-5, 20. perc: 11-8, 25. perc: 13-9; 35. perc: 16-14, 40. perc: 17-16, 45. perc: 20-18, 50. perc: 22-19, 55. perc: 25-21.

A mérkőzésről…

- A fehérváriak közel két éve győzték le utoljára a DVSC-t. 2007. március 31-én hazai pályán nyertek 29-27-re; azóta viszont három bajnokit és idén augusztusban Siófokon egy felkészülési mérkőzést veszítettek el a Loki ellen, illetve az előző szezonban egy kiesést jelentő hazai döntetlent értek el a Magyar Kupában.

- Daniela Crap, Hornyák Dóra és Tetyana Shinkarenko összesen 21 gólt – ebből 10 hétméterest! – lőtt a két csapat őszi, Debrecenben lejátszott mérkőzésén. Ezúttal hárman összesen háromszor voltak eredményesek.

- A mérkőzésen egyszer sem vezetett a DVSC, és egyenlíteni is egyetlen alkalommal tudtak: a 42. percben 18-18-nál. Ekkor Siti Eszter góljával ismét az FKC szerzett vezetést, sőt az 55. percben ötgólosra nőtt a hazaiak előnye (25-20).

- A mostani meccsen Kristina Trishchuk 300., Vaszari Virág 150. gólját szerezte meg a magyar NBI-ben. Mindketten valamennyi első osztályú góljukat Fehérvári színekben lőtték.

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője:

„Már számtalanszor kértem csapatomtól, hogy hatvan percig játszunk koncentráltan és fegyelmezetten, most végre sikerült ezt megcsinálnunk. Elégedett lehetek amiatt is, hogy egy nagyon jó kézilabdát játszó csapat ellen tudtunk nyerni. Az egész heti gondjaink, bajaink ellenére volt tartásunk, egy pillanatra sem adtuk fel, és véghezvittük azt, amire készültünk.”

Mondhatjuk, hogy a DVSC legyőzése igazi csapatmunka volt?

„Mindenki hozzátette a maga részét, jó volt a védekezésünk, a visszafutásainkra, a hajtásra nem lehetett panasz. Számunkra csak ez az út járható! Mi nem tudunk meccseket nyerni egyénileg vagy csak félgőzzel játszva. Nagyon bízom benne, hogy az ilyen sikerek lökést tudnak adni játékosaimnak. A lányoknak meg kell érezniük, hogy a lelkiismeretes felkészülés után, szívvel és ésszel játszva bárkit le tudunk győzni! Amint felüti a fejét az egyénieskedés, akkor szintén bárkitől kikaphatunk.”

Bakó Botond, a DVSC-Aquaticum vezetőedzője:

„A vereség fő okát abban látom, hogy messze elmaradtunk agresszivitásban attól, ami egy ilyen hangulatú mérkőzés megnyeréséhez szükséges. Megengedtük, hogy a Fehérvár önbizalmat szerezzen, fel tudjon pörögni, valamint náluk nem hiányzott a szükséges agresszivitás, ez el is döntötte a pontok sorsát.”

Több variációval is próbálkoztatok, de ezúttal nem igazán mentek az átlövések…

„Soós Viktória a közelmúltban súlyos sérülést szenvedett, míg Kovács Adriennek trombózisa van, ezért nem nagyon játszhat még, mert ez eléggé veszélyes. A mai mérkőzésen hiányzott csapatunkból egy balkezes lövő, de erre nem szabad hivatkoznunk! A keretben megmaradt tizenkét játékos meglátásom szerint elegendő kitűzött céljaink eléréséhez.”

A volt székesfehérvári kedvenc, Szrnka Hortenzia viszonylag kevés szerepet kapott egykori csapata ellen…

„Hortenziának egy nagyon fontos kiegészítő szerepet szánunk a mérkőzéseinken, általában 15-20 percet van pályán. A fehérvári kapufa nem volt vele, de lövései általában jó hatásfokkal célba találnak. Sajnos a társai között ma nem volt igazán senki, aki fel tudott volna nőni a feladathoz, keveset vállaltunk, és taktikailag is fegyelmezetlenek voltunk. Bízom benne, hogy ez a „pofon” időben jött, és helyrezökkenti a csapatunkat a folytatásra.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >